În 2015, Prefectura Satu Mare a primit în audienţe 654 de persoane

4 februarie 2016 | 4 comentarii

bilant prefect Eugeniu Avram (24)Prefectul Eugeniu Avram a prezentat astăzi bilanţul instituţiei pe anul trecut, în prezenţa şefilor instituţiilor deconcentrate şi a şefilor din administraţia locală.

În anul 2015, la nivelul Instituției Prefectului Județul Satu Mare, au fost primite în audiență și consiliate un număr de 654 persoane astfel:  s-au organizat 56 sesiuni de audiențe respectiv 51 la sediul instituţiei (36 prefectul, 15 subprefectul) și 5 în localități de pe raza județului.

În cadrul sesiunilor de audiențe de la sediul instituției s-au prezentat 299 persoane (250 la prefect, 49 la subprefect). Pe parcursul anului au fost înregistrate 282 de cazuri în care responsabilul de relații cu publicul a asigurat consilere și mediere, fără a mai fi nevoie ca persoanele să mai participe la sesiunile de audiențe.

Din totalul de 654 persoane primite în audienţă și consiliate de către personalul de specialitate prezent:  289 cazuri au fost soluționate imediat; 134 au depus petiţii în vederea soluționării problemelor sesizate; 142 au fost îndrumaţi către alte instituţii/ structuri MAI pentru competentă soluţionare; 38 cazuri s-a dispus activități de control; 49 cazuri s-a prezentat soluție în scris; 2 cazuri s-a organizat întâlniri de mediere.

Din totalul de 133 petiţii depuse cu ocazia audienţelor au fost soluţionate:  97 favorabil sau parţial favorabil; 12 nefavorabil;  3 au fost clasate;  21 sunt în curs de soluţionare.

Principalele probleme invocate de cetăţeni au fost: fond funciar – 59,40 %, edilitar gospodărești – 11,70 %, despăgubiri – 1,80 %;  mediu – 0,85 %; ordine publică – 2,65 %; probleme cu privire la pășuni – 1,80%; pensii – 1,55 %, sociale – 10,95 %.

Pe parcursul anului 2015 la Instituţia Prefectului Judeţul Satu Mare au fost înregistrate un număr de 1.543 petiţii.

Despre activitatea prefectului au vorbit preşedintele CJ, Adrian Ştef, primarul Dorel Coica, cei doi remarcând profesionalismul şi latura umană a omului Eugeniu Avram, considerat drept cel mai bun prefect pe care l-a avut judeţul Satu Mare.

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (4)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. EUGEN spune:

  Cu siguranta au fost mai multi. 654 au fost inregistrati. Suces pe mai departe.

 2. EUGEN spune:

  A se citi succes.

 3. urmarit penal spune:

  Reprezentantul guvernului in teritoriu, este cercetat penal, domnilor despre ce vorbim aici, si el reprezinta legea, cu papitoiul ala de Dorle. Suckesc la ce condamanare usoara poate.

  • casian spune:

   si daca e cercetat penal s a dat verdict ca a incalcat legea ? exista o sentinta definitva mai urmarire ce esti tu? in romania daca aplici legea si strici cuibu de nebunii al unora hop top dna iti face dosar, daca si la procuroru general ca avut o masina de politie in fata i se face dosar in ce tara traim, in tara dna ului??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest