Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Prinşi cu vânatul în căruţă. Braconierii vânau cu ogari

ogariDoi braconieri au fost suprinși de polițiști chiar în timp ce transportau cu căruța vânatul ucis de ogarii care-i însoțeau.

În cursul zilei de 25 februarie, în jurul orelor 18.00, pe una din străzile comunei Berveni, poliţiştii au identificat şi oprit pentru control un atelaj tras de cai şi însoţit de trei ogari. Atelajul era condus de  Gheorghe S., de 28 ani, şi Ioan F., de 38 de ani, ambii din comuna  Berveni, care transportau un căprior mort.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că animalul în cauză a fost capturat cu ajutorul câinilor, de pe un fond de vânătoare privat, din  hotarul satului Lucăceni.

A fost solicitat sprijinul reprezentantului fondului de vânătoare care a crotalizat căpriorul, urmând ca acesta să fie  depus la Direcția Sanitar Veterinară Satu Mare pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei morții.

În cauză s-a întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vânătoare practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare, practicarea vânătorii cu lațuri, ogari sau metiși de ogari și vânarea în afara perioadei legale de vânătoare la specia respectivă. 

Un comentariu

  1. Feri Răspunde

    Așa va trebuie ucigasilor de animale ca ar fi ele iepuri sau căprioare cu fătul în ele sau cu laptele în ele care voi vreți sa le ucideți din pofta câinilor voștri fără ca voi sa mâncați din carnea acea!!! La pușcărie cu voi,minim 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.