Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Sătmărenii și-au programat în număr mare căsătoriile on-line. Programul, un succes

casatorii on-lineÎncă de la început, adică din 2014, programul prin care sătmărenii își pot programa cununia la starea civilă pe internet a fost intens uzitat de către cei care vor să-și unească destinele. Lucrurile au mers și mai bine anul trecut când aplicaţia on-line a fost folosită de 90% dintre cele 763 de cupluri care au ajuns în faţa ofiţerului de stare civilă, potrivit celor afirmate de directorul executiv al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, Ionel Torja.

Procedura este cât se poate de simplă. Cel care doreşte programarea îşi trece datele personale pe formularul on-line după care îşi alege ziua dorită. Căsătoria se poate încheia în a 10-a zi de la data depunerii declaraţiei de căsătorie (se socoteste atât ziua depunerii dosarului cât şi ziua oficierii căsătoriei). Căsătoria civilă se încheie în intervalul orar stabilit în acest scop, de către Serviciul Stare Civilă. Rezervarea se face cu cel puţin 10 zile înainte de data oficierii căsătoriei. De asemenea, dacă între timp soţii se răzgândesc, au posibilitetea de a şterge, tot on-line, programarea iniţială.

Cum programarea on-line a stării civile s-a bucurat de un real succes, conducerea Direcţiei pentru Evidenţă a Persoanelor din municipiul Satu Mare au lansat din acest an şi aplicaţia pentru preschimbarea buletinelor. ”Încercăm prin aplicaţiile on-line să reducem timpii de aşteptare şi, dacă îşi fac programări, sătmărenii pot să vină exact atunci când trebuie”, a mai declarat Ionel Torja despre aplicaţiile din mediul virtual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.