TNL Satu Mare propune renunțarea la hingheri și sterilizarea tuturor câinilor

26 februarie 2016 | 60 comentarii

TNL Satu Mare, Denisa Dragoi, Victor CerneaConducerea TNL Satu Mare, formată din copreședinții Victor Cernea și Cristian Baler Beșeni, dar și Denisa Drăgoi, membră în Biroul Politic Teritorial, au susținut astăzi o conferință de presă, în care au propus adminsitrației locale rezolvarea problemei câinilor comunitari.

Denisa Drăgoi a afirmat că la Satu Mare se scurg foarte mulţi bani către firma de ecarisaj, hingherii efectuând chiar mai multe decontări pentru aceiaşi câini, şi a propus adoptarea unul alt model care funcţionează bine în alte oraşe precum Baia Mare sau Carei.

“Pentru fiecare câine capturat de pe străzi hingherii primesc o sumă considerabilă de bani de la administraţia locală. De aici încep afacerile, pentru că hingherii capturează în câine care va fi dus în adăpot. Pe urmă, până să se ajungă la eutanasiere, acel câine este replasat pe străzi şi, în urma sesizărilor făcute tot de către ei, se duc să recaptureze acel câine şi, bineînţeles, primăria plăteşte din nou bani care au mai fost plătiţi o dată. (…) Permitem eutanasierea câinilor în loc să găsim soluţii viabile şi civilizate la rezolvarea acestei probleme. Toate acestea pentru că administraţia locală pune mai presus interesele anumitor societăţi comerciale decât rezolvarea problemei în sine. Pentru aceasta, propunem să luăm exemplul de la băimăreni. Băimărenii nu au contract cu firmă de ecarisaj, ei nu au hingheri, ei au renunţat la hingheri încă în 2013. Primăria oraşului Baia Mare colaborează cu ONG-uri care se ocupă cu prinderea  câinilor, sterilizarea şi ţinerea lor în adăposturi. Un alt exemplu poate fi pentru noi şi oraşul Carei, pe care toţi îl considerăm inferior oraşului nostru din toate punctele de vedere. Careiul a renunţat la hingheri acum şase ani. Întrebarea noastră către adminsitraţia locală este de ce alţii pot şi noi nu putem”, a afirmat Denisa Drăgoi.

Ea a mai dat exemplul oraşelor Braşov, Piteşti, Oradea și propune Primăriei să colaboreze cu ONG-urile şi să sterilizeze în masă atât câinii fără stăpân cât şi câinii oamenilor.

În cadrul conferinței, cei doi copreședinți TNL Satu Mare și-au transmis părerile cu privire la modul în care orașul este pregătit pentru primirea tinerilor care termină facultățile în alte orașe.

Victor Cernea consideră că în Satu Mare sunt “oportunități incredibile” pentru tinerii care vor să se întoarcă, dar nu sunt gestionate în mod eficient deoarece nu există un intres din partea autorităţilor locale.

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (60)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Trei spune:

  Trei de un leu,bla bla, fara nimic concret, solutii?
  In rest campanie electorala

 2. Nico spune:

  Felicitari ! In sfarsit cineva se gandeste si la caini din Satu Mare .

 3. Chira spune:

  Este buna solutia acestor tineri , sa ucidem caini nu e ortodox , sterilizarea este un inceput pt a scapa de cainii strazii

 4. Roxana spune:

  Pana si la asta am rămas in urma fata de restul orașelor din jur. De ce si problema cainilor comunitari trebuie sa fie o afacere a primăriei condusă de PSD? Trebuie sa fim oameni in astfel de cazuri, nu sa ținem cont de interesele personale.

 5. pintea spune:

  e bine sa ne gandim si la animale in special la cainii din jurul nostru. Hingherii ar trebui sa dispara. sunt alte solutii mai umane. Si sunt multi iubitori de animale ca si mine care cred asta!

 6. Jellatina spune:

  Am ajuns sa o vedem si pe asta. Denisa in politica, asta ii sotia marelui “sofer”, pardon inspector de la Antifrauda ANAF, Lory, marele spagar sef (20.000euro pentru postul caldut de la ANAF)

  • Ana spune:

   Fata asta cine o fi,Da nu am mai intalnit politician in satu mare care sa se preocupe si de animale ! Felicitari pentru initiativa.

 7. Firicel spune:

  Problema câinilor pot să o rezolve cei doi mari doctori de iosaguri de la pnl: slabutul romilă pop si țihanul ursar sef de cancelarie prefecturala functionar public doctor danila zeicu.

 8. Penelelu spune:

  Scuze! Cine e Denisa Dragoi ? De unde a aparut, cine este ? Ce expertiza are madam, ca sa ne dea lectii ?

 9. pisi spune:

  bravo, domnisoara Denisa! fa ceea ce faci in continuare, hateri vor exista intotdeauna. mie mi-ai atras atentia! bravo

 10. Zergiu spune:

  Ii felicit pe acesti tineri care au curaj sa spuna ofurile altor tineri si nu numai. Trebuie sa stim ca o femeie a murit in SatuMare din cauza acestor caini comunitari si sa nu uitam ca se fac bani seriosi de pe urma cainilor comunitari…nu-i asa domnule primar?

 11. figaro spune:

  Actiunea asta mi se pare gen: tara arde si baba se piaptana.

 12. satmarean spune:

  Vai de capul vostru!

 13. dr spune:

  Veterinarii din conducerea PNL și-au pus amprenta asupra celor 3 tineri.

 14. satmarean1 spune:

  Mai copii, va faceti de ras.

 15. satmarean spune:

  Sa fie sterilizati toti cei ce emit prostii! Oare PNL va amai avea viitor peste 20 de ani! Cu asemenea reprezentanti, cu siguranta, NU!

 16. Alex spune:

  Lipsește traficant ul și Adormitla în rest circul este la noi în oraș.
  Din partid serios sa ajus la o sleahta de bufoni pe Coica nu-l luați în barca cu voi.

 17. Edilul spune:

  Acuma vad si eu :)) Aia mica e Denisa Herczeg, pardon actuala Dragoi, că decand nu mai e “prințesă” trebuie sa s..ă p..e sa fie băgata in seama…ce rusine!

 18. Mariana spune:

  Campanie electorala prematura pe seama unor caini

 19. Necuvantatoarele spune:

  Nu stiu daca ve-ti reusi sa faceti voi ce ato propus, dar merita sa incercati , cei ce iubesc animalele sigur va vor sustine!

 20. societatea civila spune:

  S-au adus probe in sustinerea afirmatiilor deosebit de grave: “hingherii efectuând chiar mai multe decontări pentru aceiaşi câini” ?

 21. Ramo spune:

  Din cate observ, multi comentează pe langa subiect. De ce nu putem sa apreciem tinerii din PNL pentru aceasta inițiativa, fara sa ii criticam? Este un pas înainte in dezvoltarea orașului ceea ce au propus aceștia in legătura cu câinii comunitari, poate asa mai scăpam de mafia PSD.

  • Dan spune:

   Ce legatura este intre cainii comunitari si mafia pesedista?! Comentariile pe care le considerati pe langa subiect arata, in opinia mea, ca tinerii penelisti si-au ales o tema ce nu este de actualitate.

   • Dorin spune:

    Dan, da tu ai citit articolul?! Ti se pare normal sa faci bani de pe urma cainilor? Ti se pare normal sa faci bani de pe urma uciderii cainilor!

    • Adiță spune:

     Lătrător pedelist, schimbat blana pe una penelistă, nu mușc, dar, dau din coadă, ajutat de un buldog pesedist, de rasă pemepisto-hotistă, declar nulă orice șansă de a ajunge în fața javrei verzi și a celei roșii, așa că latru ca să mă aflu în treabă, poate cineva îmi va trafica și mie un ciolănaș, cu care să-mi potolesc setea de mărire!

 22. Ramo spune:

  Cum ce legătura este? :)) Vi se pare normal ca domnul Coica sa câștige bani ilegali si imorali pana si de pe urma unor câini? Știam de existența unei mafii in PSD, dar cred ca trebuie sa fim umani înaintea oricăror interese personale. Mai mult decât atât, tema este una de actualitate pentru ca se întâmpla in prezent, nu a avut loc acum 1000 de ani.

  • Sătmărean spune:

   După ce au tăiat salarii și pensii, pedeliștii, deghizați în peneliști, nu trebuie să-i facă pe pesediști mafioți. De asemenea, de actualitate ar fi ca junele candidat al PDL (PNL) la Primăria Satu Mare, fost copreședinte PDL, să explice într-o conferință de presă dacă sunt adevărate zvonurile cu privire la traficul de țigări, studii și alte elemente ce ar ajuta electoratul să perceapă corect profilul candidatului lor. E inadmisibil să fii Avocatul Diavolului, al celor ce au batjocorit o țară întreagă prin măsuri nepopulare. Din nefericire, PNL-ul prin fuziunea cu PDL a distrus partidul Brătienilor, iar politica actuală arată lipsă de considerație față de români, prin proiectul de lege al prevenției, o totală lipsă de respect pentru cei ce au crezut în PNL, neatacând la CCR Legea pensiilor parlamentare, motivând că nu au argumente, ca și când discriminarea nu ar fi un temei constituțional. De asemenea, PNL dovedește că face o politică lipsită de consistență, cerând modificarea legii electorale, după ce în prealabil au votat pentru alegeri dintr-un singur tur. Din păcate, la Satu Mare Marele PNL pentru mine nu există, fapt pentru care vă voi taxa ori de câte ori va fi cazul. Marele PNL e un partid de oportuniști!

   • Ramo spune:

    Sa nu uitam ca in momentul in care erau tăiate salariile si pensiile, la nivel internațional era o criza. Întreaga economie a avut de pierdut, nu putem trai la fel in perioada unei crize, ca si cum trăim in perioada de creștere economică. Toți cei care “lucrau” la stat au fost foarte ofensați ca s-au tăiat salariile lor mari si primite degeaba (in cazul multora dintre ei). Ne preocupăm doar pentru salariile tăiate bugetarilor, dar pentru societățile private, care susțin de fapt economia unei tari, nu se preocupa nimeni. Nu stiu daca sunteti același sătmărean care a aberat in comentariile de mai sus si care a vorbit pe langa subiect, dar daca este asa, va spun “get a life”. Daca nu, va doresc o “colaborare” plăcuta cu PSD-ul in continuare!

    • Sătmărean spune:

     Vă înșelați, stimată doamnă Ramona. Nu am fost și nu voi fi un colaborator al PSD-ului, dar nici nu voi lăsa netaxată ipocrizia penelistă. Stimată doamnă, eu nu mă joc cu cuvintele, iar dacă scriu ceva este exact ceea ce mă reprezintă. Dimpotrivă, am fost un om ce a crezut cu toată ființa în liberalism, chiar l-am slujit mai bine de 5 ani, însă m-am înșelat. Meritocrația este pentru PNL doar un slogan. Nu se crede cu adevărat în ea. Unde ați fost, stimată apărătoare a principiilor de dreapta, în campania lui Iohannis? Eu am fost prezent,fără să aștept să fiu răsplătit de cineva. V-aș ruga să încetați cu pledoariile de fațadă! În momentele importante, chiar cruciale, din campania online din 2014, am fost o mână de oameni. Sunt convins că nu ați fost printre aceștia. Dacă doriți să-mi aflați identitatea, întrebați-vă președinții de atunci ai PNL cine a dus greul campaniei în Satu Mare, și atunci veți afla despre mine.

     • Ramo spune:

      Am fost prezenta in campania domnului Iohannis, l-am susținut fara sa nu fac parte dintr-un partid. Din asta se subînțelege ca l-am susținut fara a primi vreo recompensa. Sunt si oameni care susțin PNL, fara sa nu facă parte din partid.

   • Dorin spune:

    Vai satmarean , ori ai dat tu copy paste de undeva (ca asa se face la psd-isti) ori nu esti tu acelasi ..ai devenit peste noapte mai ” intelectual ” felicitari !

  • Dan spune:

   Exagerezi, Ramo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest