Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

80 de ani de la apariția revistei Afirmarea

revista afirmarea (6)Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare a organizat marți, 1 martie Medalionul Cultural -80 de ani de la apariția Revistei ,,Afirmarea”

La eveniment au participat, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo, directorul Muzeului Județean, Felician Pop precum și alți oameni de cultură ai Sătmarului.

Pe o perioadă de aproape cinci ani (1 martie 1936- 31 august 1940), revista ,,Afirmarea” a adus o reală contribuție la informația literară și cultural-artistică a cititorilor sătmăreni.

Depășind dificultățile financiare care au afectat apariția lunară a revistei, ,,Afirmarea” a fost consecventă programului propus, cultivând actualitatea literară, întotdeauna accesibilă pentru educația artistică a cititorilor. Pe durata apariției a încercat să se îmbogățească mereu valoric prin articolele și studiile publicate, receptivă la orientările mai noi ale fenomenului revistic interbelic. A fost una dintre cele mai valoroase reviste apărute.

Sursa: Centrul de Creaţie

revista afirmarea 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.