Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Alegeri cu repetiție la Colegiul Medicilor. Când vor fi organizate acestea

alegeri colegiul medicilor satu mareDatorită faptului că legea s-a schimbat, alegerile din decembrie de la Colegiul Medicilor Satu Mare nu pot fi validate. Din acest motiv, în această lună vor fi organizate altele, potrivit celor declarate astăzi, într-o conferință de presă, de președintele Comisiei Electorale a Colegiului Medicilor, Marta Halmi, și secretarul Francisc Talean.

După cum știți, atunci când au fost pregătirile pentru alegerile din decembrie au intrat în discuție pe tema conform căruia vor fi întocmite listele. Potrivit reglementărilor legale de atunci, cei care au fost de două ori în structurile de conducere ale Colegiului nu mai aveau dreptul să candideze. Din aceast motiv, mai mult de trei sferturi dintre județe au fost nevoiți să repete alegerile pentru conducerea Consiliul Local al Colegiului Medicilor”, a spus Marta Halmi.

Colegiului Medicilor din România, a cerut şi obţinut din partea  Parlamentul României schimbarea legii în regim de urgenţă. Actualele prevederi permit medicilor un număr nelimitat de mandate. Acesta este și motivul pentru care alegerile se repetă și pentru medicii sătmăreni.

La Satu Mare, alegerile se vor desfășura în două runde. Prima se va desfășura în perioada 6-7 martie, iar dacă la alegeri nu se vor prezenta două treimi din numărul total de peste 600 de meidici, acestea vor fi repetate în perioada 13-14 martie.

În total sunt 27 de candidaţi anunţaţi pentru cele 13 posturi disponibile şi cele cinci de supleanţi din Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor. Până pe 23 martie, alegerile trebuie finalizate pentru ca noile structuri să poată să îşi intre în atribuţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.