Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Catolicii sătmăreni au sărbătorit Învierea Domnului (FOTO)

Paste Catolic Satu Mare (5)Bisericile romano-catolice din Satu Mare au fost arhipline sâmbătă seara, dar și  duminică dimineața, când s-a sărbătorit Paștele, cea mai importantă sărbătoare a creștinismului, după calendarul gregorian.

”Christos a Înviat!”, au exclamat miile de credincioși care au mers în lăcașurile de cult pentru a celebra Învierea Domnului, pentru a lua acasă lumina sfântă și pentru a-și sfinți bucatele pe care le-au pus pe masă.

Liturghia de Înviere a fost celebrată cu mare solemnitate de episcopul romano-catolic Eugen Schonberger. Unul dintre cele mai importante momente s-a desfășurat, la fel ca în fiecare an, la  catedrala romano-catolică ”Înălțarea Domnului” din Satu Mare, unde credincioșii au ieșit cu lumânările aprinse și au anunțat Învierea în Centrul Vechi al orașului.

Cu mic, cu mare, în seara de Înviere, credincioșii romano-catolici au mers la biserică pentru a lua lumina sfântă, iar unii dintre ei au adus la sfințit și coșurile cu pască, miel și ouă roșii. Au cântat, s-au rugat și nu au lăsat să se stingă lumânările primite.
Și protestanții, respectiv reformații sărbătoresc în aceste zile Învierea Domnului, fiecare cult având reguli speciale pentru a marca importantul eveniment religios.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.