Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Circulația Tir-urilor, interzisă în Ungaria de Paște

trafic-vama-Petea-1Autoritățile maghiare le-au informat pe cele românești că în perioada Sărbătorilor Pascale, pe teritoriul Ungariei este interzisă circulația Tir-urilor.

”Aautorităţile de frontieră din Republica Ungară ne-au informat, prin intermediul Punctului de Contact româno-maghiar (Borş – Artand), că în perioada  26 martie, ora 23.00 (ora României) – 28 martie, ora 23.00 (ora României) este restricţionată, pe teritoriul Ungariei, circulația auto-marfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Pentru evitarea aglomerărilor, polițiștii de frontieră au luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale. În acest sens, au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră şi a arterele de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

 I.T.P.F. Sighetu Marmației recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţ și, să consulte aplicaţia on-line destinată monitorizării traficului la punctele de trecere a frontierei disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

”Reamintim că Politia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe. În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare si că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători”, se mai arată în același document. 

 

Un comentariu

  1. Ioan Răspunde

    Se impune o precizare la titlu : “…de Pasti “.
    Calul ” paste ” iarba verde.
    Noi romanii sarbatorim Sfintele Pasti !
    Biserica Ortodoxa Romana chiar nu are nimic de spus referitor la aceasta forma de schilodire a denumirii sarbatorii invierii ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.