Ultima actualizare: azi, 09:44

Locale

Curcubeul s-a arătat azi pe cerul Sătmarului. Semn de bine, pace și prosperitate

curcubeu2Ploaia de azi a lăsat peste municipiul Satu Mare un curcubeu impresionant, pe care mai mulţi sătmăreni l-au imortalizat în imagini pe care le-au postat ulterior pe site-urile de socializare. În tradiția populară, curcubeul este un semn de bine, pace și prosperitate.

În tradiţia populară românească un asemenea fenomen nu putea să treacă neobservat. Credinţa era ca acea culoare care se vede mai pregnant decât celelalte va profeţi cum va fi anul agricol. Dacă era verde, anul urma să fie bun de iarbă şi fân, galbenul reprezenta grâul şi roşul, porumbul. Curcubeul a impresionat omenirea din toate timpurile, fiind considerat un semn ceresc care aduce binele, prosperitate și pace.

Este poate cel mai frumos fenomen din natură, amintind de trecut, de legământul făcut de Dumnezeu cu Noe, și aduce speranță pentru viitor.

Curcubeul este un fenomen optic şi meteorologic care se manifestă rar atunci când lumina  soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.

Un comentariu

  1. coica Răspunde

    Asta precis inseamna ca voi fi reales. Uuaauu ce bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.