Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Cursurile de apă, la control

control curs de apaÎn această perioadă are loc la nivel național acțiunea comună de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari.

În județul Satu Mare participă reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare, ai Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, ai Gărzii Forestiere și ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Acțiunea, care va fi finalizată în data de 15 aprilie 2016, este coordonată de către președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu sprijinul Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

Primăriile au obligaţia, ca pe raza localităților, să asigure măsuri corespunzătoare pentru conservarea şi protecţia mediului, întreţinerea cursurilor de apă şi prevenirea poluării accidentale a mediului şi implicit, a cursurilor de apă. 

Deşeurile depozitate în zona podurilor și a podețelor de către agenţii economici sau de către cetăţeni pot obtura secțiunea de scurgere a apelor și astfel pot provoca inundații.

 

Dacă controlul va evidenția deficiențe în acest sens, vor fi stabilite termenele de remediere, măsurile necesare, precum și aplicarea prevederilor legale, care să conducă la diminuarea efectelor unor eventuale inundații, în această primăvară.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.