Direcția de Evidență a Persoanelor a eliberat peste 9.000 de acte de stare civilă în 2015

1 martie 2016 | 0 comentarii

Hanna Kovacs Riedl, Adrian StefDirectorul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor (DGEP) a județului Satu Mare, Johanna Riedl Kovacs a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, bilanțul pe 2015.

Instituția a înregistrat anul trecut 9.466 de acte de stare civilă, din care: 3.529 de nașteri, 2.123 de căsătorii și 3.806 de decese. Au fost analizate 1.133 de dosare prin care se solicită avizul prealabil în vederea transcrierii certificatelor/extraselor de stare civilă privind cetăţenii români a căror acte de stare civilă au fost eliberate de autorităţile străine, emițându-se 895 avize de naștere, 132 avize de căsătorie, și 106 avize avize deces.

Printre obiectivele propuse pentru anul în curs, se numără: deschiderea ghişeului de evidenţă pentru preluarea cererilor de eliberare de acte de identitate, respectiv eliberarea acestora în situaţii deosebite; ridicarea nivelului de pregătire profesională al angajaţilor direcţiei, precum şi serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor şi oficiilor de stare civilă din judeţul Satu Mare dar și efectuarea activităţilor de sprijin, coordonare şi control pe linie de evidenţă a persoanelor la toate serviciile comunitare locale de evidenţa persoanelor de pe raza judeţului.

 

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest