Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

Grevă japoneză la Spitalul Județean. Cine protestează și de ce

greva japonezaMedicii de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare se află, cel puțin azi, în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu ceilalți medici din țară, potrivit celor afirmate de managerul spitalului, Marcela Papici.

”Chiar dacă la spitalul nostru nu se confruntă, în momentul de față, cu aceleași probleme cu care se confruntă colegii lor din țară, medicii sătmărenii au decis să intre în grevă japoneză în semn de solidaritate cu ceilalți de la nivel național. Însă chiar și în această situație, activitatea în cadrul spitalului nostru nu este perturbată deloc. Cel puțin azi se vor afla în grevă japoneză. Foarte probabil că va fi luată o decizie la nivel național dacă acțiunea de protest va continua sau nu”, a explicat Marcela Papici.

Liderul de sindicat al medicilor de la Spitalul Județean, Roxana Rugea, a afirmat că este vorba mai multe despre o acțiune de protest de susținere a colegilor din țară. 

”Suntem sufletește alături de colegii noștri din țară. Susținem toate revendicările lor și sperăm că problemele cu care se confruntă sistemul medical vor fi rezolvate”, a precizat liderul de sindicat. 

Medicii au intrat azi în grevă japoneză fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi lipsa personalului din sistemul sanitar. De asemenea, mai sunt nemulţumiţi de reglementările legale privind salarizarea unitară, de acordarea sporurilor calculate la salariul efectiv, dar şi de faptul că normele de muncă şi pauzele nu sunt respectate.

La acțiunea de protest participă toți cei 254 de medici angajați ai Spitalului Județean Satu Mare la care se mai adaugă și cei circa 15 medici colaboratori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.