Ultima actualizare: azi, 16:47

Naţionale

Loteria bonurilor fiscale: Care sunt bonurile câştigătoare

loteria-bonuri-fiscaleBonurile fiscale de 293 de lei emise pe 7 februarie 2016 sunt câștigătoare la Loteria bonurilor organizată duminică, cererile pentru revendicarea premiilor putând fi depuse începând de luni la administrațiile fiscale.

La această extragere au participat toate bonurile fiscale emise în perioada 1-29 februarie 2016. Conform regulamentului, bonurile nu trebuie înregistrate prealabil, iar zecimalele aferente sumei, în acest caz între 293 lei și 293,99 lei, nu sunt luate în considerare.

Pe parcursul anului trecut, au fost organizate nouă extrageri la Loteria fiscală, dintre care trei ocazionale (pe 13 aprilie, de Paște, pe 28 iunie și de Crăciun) și șase lunare (pe 19 iulie, 16 august, 20 septembrie, 18 octombrie, 22 noiembrie și 20 decembrie). De Paște, pe 13 aprilie, au fost peste 18.000 de cereri de revendicare a premiului cu un bon de 6 lei, ceea ce a determinat autoritățile să limiteze numărul câștigătorilor la viitoarele loterii, printr-o extragere suplimentară, la maximum 100.

 Valoarea totală a premiilor Loteriei bonurilor fiscale s-a ridicat anul trecut la 4,9 milioane lei, sumă împărțită între 17.985 de câștigători. Cel mai mare premiu a fost în valoare de 250.000 de lei. Premiile sunt impozitate cu 16%.

Legislația privind loteria bunurilor fiscale a fost, în toamna anului trecut, subiectul unor discuții, deoarece regula stabilește că prima cifră extrasă din urne este cifra unităților, însă, în practică, prima cifră extrasă la loterie a fost considerată cea a sutelor.

Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor, a afirmat însă la acel moment că problemele au apărut ca urmare a unor diferențe de interpretare, însă extragerile au fost legale, iar câștigătorii nu trebuie să returneze statului banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.