Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Micuțul Dragoș se luptă să trăiască la doar 8 luni. Are nevoie de ajutorul tutror sătmărenilor

dragosUn bebeluș de numai opt luni din Satu Mare se luptă cu disperare cu boala și vrea să trăiască. Micuțul Dragoș a fost diagnosticat cu o boală de inimă, adică are o hemoragie internă severă. A suferit o intervenție chirugicală la Târgu Mureș, însă mai are nevoie de încă una, care nu poate fi realizată în România decât în străinătate. Costurile unei astfel de operații se ridică la 30-40 de mii de euro. Părinții micuțului, Octavian și Raluca Sabou, au nevoie de ajutorul sătmărenilor pentru a-l salva pe Dragoș.

Primul născut al soților Octavian și Raluca Sabou, este vorba despre Dragoș, este grav bolnav singura lui scăpare fiind în mâinile medicilor din străinătate aflaţi la aproximtiv 40.000 de euro distanţă.

Micuţul de doar 8 luni a fost diagosticat cu o boală la inimă încă din burtica mamei. La scurt timp după naştere, bebeluşul a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă realizată în Târgu Mureş şi niciunul dintre controalele periodice care au urmat nu prevesteau ceea ce avea să se întâmple. Părinţii, sătmăreni, s-au mutat chiar în capitală unde şi-au dus periodic puiul la cotroalele de rutină. Însă, în acest sfârşit de săptămână micuţul fost internat de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu” unde medicii i-au dat următorul diagnnostic: Splenomegalie, Tromboză de venă porta splenică, Hipertesiune portală, Pancitopenie. În limbajul liber asta înseamnă că Dragoş a făcut o hemoragie internă severă.

Din păcate în ţara noastră nu există echipamentul medical necesar pentru a se putea interveni şi a-i fi salvată viaţa. Părinţii s-au consultat cu medicii români care le-au spus că doar în Belgia, Germania sau Anglia poate fi făcută această operaţie care să le salveze micuţul însă, costurile sunt enorme. Se estimează că cheltuielile pentru această intervenţie sunt cuprinse între 30.000 – 40.000 de euro. O sumă de care tinerii părinţi nu dispun şi care au şi făcut până acum eforturi financiare inimaginabile. Îngrijorător este că micuţul trebuie operat de urgenţă în maximum o săptămână.

Cei care doresc să ajute familia pusă la grea încercare pot face donaţii, atât în lei, cât şi în valută, în conturile deschise pe numele mamei şi al tatălui.

BANCA TRANSILVANIA:

RO09BTRL03101201N23121xx Sabou Raluca Mariana – cont în lei

RO62BTRLRONCRT0205814402 Sabou Octavian Petruţ – cont în lei

RO81BTRL03104201N23121XX Swift:BTRL RO 22 SMA Sabou Raluca Mariana-cont în euro

Un comentariu

  1. Oana Răspunde

    Mai sunt vesti referitor la Dragos. A fost operat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.