Ultima actualizare: azi, 15:14

Locale

Nereguli fără număr constatate pe drumurile din județ

betivi in traficPoliţiştii sătmăreni au acţionat pe parcursul acestui sfârșit de săptămână pe drumurile publice de pe raza judeţului, pentru a-i determina pe participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie și de transport.

În cadrul acţiunilor desfăşurate  în tot judeţul, au fost aplicate 299 contravenţii la legislația ce reglementează circulația pe drumurile publice, în  valoare de   33.070 lei. De asemenea, în baza neregulilor constatate, poliţiştii au dispus ca măsură complementară, reţinerea a 5 permise de conducere și ridicarea a 4 certificate de înmatriculare. 

Alte constatări și evenimente rutiere:

În data de 04.03.2016 ,în jurul orei 11,30 polițiștii rutieri din Negrești Oaș, în timp ce efectuau controlul şi supravegherea circulaţiei rutiere pe strada Victoriei, au oprit pentru verificări un autoturism condus de Adrian G. de 21 ani, din localitate. Neputând prezenta permisul de conducere la control, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta avea  dreptul de a conduce suspendat din data de 17.07.2015.

Cu o situație similară s-au confruntat și polițiștii Sectiei Rurale Satu Mare, care în data de 04.03.2016, la ora 18:00, aflându-se  în control  între localitățile Iojib și  Apa,   au oprit in trafic un  autoturism condus de Ioan C. de 44 ani, din Baia Mare. Conducatorul auto a declarat că nu are asupra lui permisul de conducere, dar după verificările de rigoare, s-a constatat că și acesta avea permisul de conducere suspendat.

În ambele situații s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat.

Tot în data de  04.03.2016, polițiștii Secției  Rurale Beltiug au surprins in trafic  la intrarea în localitatea Socond, pe numitul  Ioan C. de 36 ani, din comuna Socond, în timp ce conducea un autoturism deși nu deținea  permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

În data de 05.03.2016, în jurul orei 20.10, I.P.J. Satu Mare a  fost sesizat prin SNUAU 112, despre producerea unui scandal în comuna Viile Satu Mare. Ajunși la fața locului, polițiștii Secției Rurale Beltiug, au stabilit că presupusul scandalagiu  a plecat de la locul incidentului la volanul unui autoturism, deși consumase alcool.

Autoturismul a fost identificat în trafic pe una din stăzile comunei, dar întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de polițe, s-a trecut la urmărirea lui.

 La una din intersecții conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului și a intrat în șanț. Astfel s-a constatat că cel care se afla la volan era Attila D., de 33 ani, din  Satu Mare, iar în urma testării acestuia  cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost transportat la UPU Satu Mare, în vederea recoltării de probe biologice și va fi cercetat penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.