Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Sătmărenii au spus un NU hotărât discriminării. Sute de persoane la ”Marșul antidiscriminare” (FOTO)

mars antidiscriminareaSute de elevi sătmăreni precum și beneficiari și voluntari ai Asociației Stea au mărșăluit azi în zona centrală a municipiului Satu Mare și au transmis sătmărenilor mesaje împotriva discriminării. Înarmați cu pancarde, aceștia au participat la Marșul Antidiscriminare, un marș menit să atragă sătmărenii în susținerea grupurilor vulnerabile, organizat de Asociația Stea în cadrul săptămânii care are același nume.

Marșul a debutat în jurul orei 14.00 pe platoul din Piața 25 Octombrie şi a urmat traseul pasajul Corneliu Coposu-Parcul Central-pasajul Corneliu Coposu. 

Cei care au participat la această acțiune purtau pancarde pe care se puteau citi sloganuri împotriva discriminării precum ”Discriminarea ucide”, ”Discriminarea divide și distruge”, ”Dragostea nu face diferența de culoare”, ”Discriminarea = o boală”, ”Nu discriminării” ”Mai multe culori pot cânta în armonie”, ”Diferiți dar la fel” și altele. O parte dintre mesaje erau scrise și în limba maghiară. Toți au dorit să spună un NU hotărât discriminării și au transmis mesajul lor tuturor sătmărenilor întâlniți pe stradă.

„Suntem la un marș antidiscriminare prin care dorim să implicăm cât mai mulți sătmăreni pentru a transmite împreună, un mesaj puternic de toleranță, în vederea integrării și acordării dreptului la dezvoltare egală pentru toți cetățenii comunității sătmărene, indiferent de mediul de proveniență sau aspectele care ne fac diferiți unii de alții”, a declarat directorul Asociației Stea Satu Mare, Cristina Bala.

Marșul antidiscriminare este o acțiune organizată în cadrul proiectului Parteneriat Intersectorial – Baza Serviciilor Sociale de Calitate și are ca scopul combaterea inegalităţilor sociale, a sărăciei şi excluziunii prin cetățenie activă și solidaritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.