Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Ţigări în valoare de peste 36.000 lei, confiscate la frontieră

contrabanda tigari3Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 3746 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 36.120 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Carei, jud. Satu Mare, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, ieri, 25 martie.

Astfel, în jurul orei 15.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit pentru control pe DN 19, la intrarea în localitatea Carei dinspre municipiul Satu Mare, un autoturism marca Fiat, condus de un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani.

După verificarea documentelor poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control asupra maşinii ocazie cu care au fost descoperite în portbagaj şi în interiorul autoturismului mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Persoana în cauză, împreună cu maşina şi ţigările a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 3.498 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 35.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor, în valoare de 5.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, 25 martie, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul român C. Felicia, de 34 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Satu Mare. Femeia conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

În baza unei analize de risc, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi autoturismului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul autoturismului şi în bagajele personale, cantitatea de 248 pachete ţigări, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 1.120 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei de către lucrătorii Biroului Vamal.

Sursa: STPF Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.