Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

Toxiinfecția alimentară de la Negrești nu se confirmă. Probabil elevii au vrut doar să chiulească

toxiinfectie alimentara negrestiToxiinfecția alimentară de la Negrești-Oaș din urmă cu două săptămâni, când 11 elevi de la Liceul Tehnologic ”Ioniță G. Andron” au ajuns la spital cu astfel de simptome, sunt infirmate de analizele de laborator.

”În conformitate cu Raportul acțiunii de control în sănătate publică efectuat ca urmare a suspiciunii de Toxiinfecție alimentară la Liceul Tehnologic ”Ioniță G. Andron” Negrești Oaș și a buletinului de analiză emis de Laboratorul de microbiologie și chimie sanitară, Direcția de Sănătate Publică a comunicat următoarele:

  1. La Liceul Tehnologic ”Ioniță G. Andron” Negrești Oaș nu s-a înregistrat un eveniment de sănătate de tip Toxiinfecție alimentară;
  2. Copiii supravegheați în camera de gardă a Spitalului Orășenesc Negrești Oaș au avut o simptomatologie gastrointestinală cu elemente de afectare a stării generale relativ ușoară și după o medicație simptomatică s-au putut deplasa la domiciliu și reîntoarce a doua zi în procesul de învățământ;
  3. Probele de lapte analizate nu au evidențiat modificări organoleptice, fizico-chimice și contaminare microbiologică la parametrii analizați”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare.

În consecință, foarte probabil, elevii de la acest liceu au vrut doar să chiulească și s-au folosit de acest pretext, mai cu seamă că la vremea respectivă, la nivel național, era puternic mediatizat un caz de toxiinfecție alimentară la o școală din Argeș.

Chiar și prefectul Radu Bud s-a arătat puțin sceptic că ar fi vorba despre o toxiinfecție alimentară când a făcut anunțul într-o ședință a Colegiului Prefectural de săptămâna trecută. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.