Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Toxiinfecție alimentară la o școală din Negrești. 11 elevi au ajuns la Spital

toxiinfectie alimentara negresti oasUnsprezece elevi de la Liceul Tehnologic ”Ioniță G. Andron” din Negrești-Oaș au ajuns vineri la Spitalul Orășenesc cu toxiinfecție alimentară. Cei unsprezece elevi au acuzat stări de greață și vomă după ora de sport de vineri. Copii s-au prezentat de urgență la cabinetul medical al școlii, iar personalul de aici, dându-și seama că poate fi vorba despre o toxiinfecție alimentară, i-a trimis pe aceștia la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș.

Aici li s-au făcut analizele medicale necesare care au confirmat faptul că este vorba despre o toxiinfecție alimentară. După acordarea îngrijirilor medicale, elevii și-au revenit din starea alterată de sănătate, iar în jurul orei 21:00 au fost lăsați acasă, fiind în afara oricărui pericol.

La nivel județean a fost constituită o echipă care anchetează cazul format din reprezentanții Prefecturii, Inspectoratului Școlar Județean, DSVSA, Direcției de Sănătate Publică. Din primele cercetări, se pare că toxiinfecția alimentară a fost produsă de cornul sau laptele care este servit elevilor în școală. Au fost luate, astfel, probe din laptele și cornul consumat de elevii școlii în ziua respectivă și au fost trimise spre analizare la laborator.

Toxiinfectie-alimentara-elevi negresti2

”În prezent așteptăm rezultatele analizelor de laborator care ne vor confirma sau infirma că vinovat pentru această toxiinfecție alimentară este cornul sau laptele. Rămâne de văzut care vor fi rezultatele acestor analize”, a precizat inspectorul școlar general, Călin Durla.

Prefectul Radu Bud i-a felicitat azi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, pe reprezentanții tuturor instituțiilor implicate care au gestionat cu bine această situație de criză produsă la Liceul tehnologic ”Ioniță G. Andron” din Negrești-Oaș. 

2 comentarii

  1. Toxinele din sistem Răspunde

    Toxinfecția care amenință satmarul http://m.cotidianul.ro/article.php?id=277912

  2. diana Răspunde

    Mai bine s-ar da un mar in locul laptelui expirat sau contaminat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.