Ultima actualizare: azi, 12:11

Externe

Trei explozii în această dimineață la Bruxelles. Capitala Belgiei, sub asediul teroriștilor (FOTO)

explozii BruxellesDouă deflagrații puternice au avut loc pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei, marți dimineață. Prima pistă este cea a unui atentat terorist, dar nicio declarație oficială nu a fost formulată deocamdată în acest sens. Poliția belgiană a anunțat că cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite. Presa precizează că numărul persoanelor decedate este de cel puțin zece. La o oră după exploziile de pe aeroport, o nouă explozie a avut loc la metrou. Între timp, gradul de alertă teroristă în Belgia a fost ridicat la cea mai înaltă treaptă. 

Aeroportul din Bruxelles, Zaventem, a fost zguduit marți dimineață în jurul orei locale 8.00 de două explozii puternice. Un fum negru putea fi văzut deasupra clădirilor aeroportului la puțin timp după ce martorii au auzit deflagrațiile, care au avut loc la câteva secunde una după cealaltă.

Poliția belgiană a anunțat că cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite. Mai multe informații neconfirmate plasau bilanțul provizoriu la cel puțin 10 morți. Pe rețelele de socializare au putut fi văzute imagini cu persoane rănite și cu mulțimea disperată alergând din clădire.

Potrivit Het Laatste Nieuws, două dispozitive explozive au explodat, unul la biroul de check-in al American Airlines, altul la Brussels Airlines.

Agenția de presă Belga spune că la fața locului, înainte de explozii, s-au auzit focuri de armă și strigăte în arabă.

La o oră de la incidentele de pe aeroport, o nouă explozie a avut loc la metroul bruxellez. Explozia a avut loc la stația de metrou Maelbeek, care este situată aproape de sediile mai multo instituții europene. Întreaga rețea de metrou a fost oprită în urma exploziei, au anunțat autoritățile.

Ca urmare a exploziilor înregistrate în cursul dimineţii de astăzi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada României în Regatul Belgiei a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, inclusiv pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii biroului TAROM de la Bruxelles, în vederea obținerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului şi cetăţenia persoanelor afectate.

Ambasada României în Regatul Belgiei menţine contactul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţelor legale.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.