Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Vacanțe de vis transformate în coșmaruri. Ce au pățit sătmărenii care și-au dorit astfel de vacanțe

valentin brebanMai mulți sătmăreni au crezut că-și vor petrece o vacanță de vis în Tenerife sau alte insule exotice și la jumătate de preț față de tarifele obișnuite. Însă vacanța de vis s-a transformat într-un adevărat coșmar.

Comisarul superior din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Satu Mare, Valentin Breban (foto),  a afirmat azi, în cadrul ședinței ATOP, că trei sătmăreni au depus reclamații împotriva unor agenții de turism din Satu Mare care le-au vândut pachete turistice în Tenerife și în alte locuri exotice la 40-50% din tariful normal. În prealabil, cetățenilor li s-au prezentat fotografii și filmulețe cu zona în care urmau să ajungă și hotelul unde aveau să fie cazați. O astfel de ofertă este greu de refuzat, astfel că sătmărenii au semnat pe loc contractele.

În momentul în care au ajuns la destinaţie, și-au dat seama că realitatea nu corespunde celor prezentate de agențiile de turism în țară, astfel că s-au adresat cu o plângere la CJPC pentru a-și recupera banii. CJPC a amendat agențiile de turism respective cu câte 10.000 de lei.

Un alt sătmărean, a achitat recent 1.800 de euro pentru o vacanță în Tunisia, însă după circa două săptămâni agenția de turism cu care a încheiat contractul nu mai exista. Păgubitul a depus o plângere la Poliție, însă sunt șanse mici ca să-și recupereze banii.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, Florentin Vlad, atrage atenția sătmărenilor să verifice firmele înainte de semna contractele, să verifice și dacă destinațiile unde urmează să ajungă corespund ci filmulețele și fotografiile prezentate și să fie mai vigilenți. 

4 comentarii

  1. Miclaus Mircea Răspunde

    Care este agentia de turism???

  2. sm Răspunde

    DA SPUNETI NUMELE AGENTIILOR !

  3. Dan Petreuş Răspunde

    da chiar asa , despre care agentii e vorba?

  4. Attila Hajdu Răspunde

    Are nume sau nu? Degeaba scrieți fără, mai bine lăsați baltă. Va băgați în seama numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.