Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Bibliotecarii sătmăreni continuă campania “Pedalez pentru bibliotecă”

pedalezBiblioteca Județeană Satu Mare organizează vineri, 15 aprilie, cea de-a IV-a ediție a campaniei de advocacy și coalizarea comunității “Pedalez pentru bibliotecă”. Evenimentul este susținut financiar de Consiliul Județean Satu Mare și se derulează în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Școlar Județean, Școala de Arte Satu Mare, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Crucea Roșie și partenerii media.

Înregistrarea participanților se va face începând cu ora 1200, în fața Catedralei romano-catolice, iar fluierul de start va fi dat la ora 1300. Se va pedala ”roată la roată”, sub escorta Poliției rutiere, pe traseul Catedrala romano-catolică – sensul giratoriu  – Strada Alexandru Ioan Cuza – Strada Gheorghe Lazăr – Strada 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Traian – Parcul Grădina Romei. După o bine-meritată pauză de o jumătate de oră, răgaz în care buna dispoziție va fi asigurată de cursanți ai Școlii de Arte, participanții vor pedala pe traseul de retur până în Parcul central. Punctul final al campaniei se va derula în fața statuii lui Vasile Lucaciu, cu o tombolă cu premii și alte surprize oferite de organizatori.

Participanții de vârste mici, preșcolarii și elevii din ciclul primar, vor pedala în Parcul central și vor participa la desene pe asfalt, întreceri cu role, biciclete sau trotinete, sub atenta supraveghere a bibliotecarilor.

Această campanie se organizează cu scopul de a promova Biblioteca Județeană Satu Mare, serviciile pe care le oferă întregii comunități, de a încuraja lectura și un stil de viață sănătos prin folosirea unui mijloc de transport ecologic. De asemenea, organizatorii și participanții vor transmite mesajul că biblioteca este importantă și că Sătmarul și sătmărenii merită o bibliotecă nouă și modernă, demnă de secolul XXI.

“Evenimentul inițiat de Biblioteca Județeană Satu Mare și susținut de Consiliul Județean se bucură de o mare popularitate în comunitatea sătmăreană. Edițiile precedente au mobilizat sute de oameni, înregistrându-se participanți de toate vârstele și din toate categoriile socio-profesionale. Reprezentanții autorităților publice locale și județene au pedalat alături de copiii, adulții și bunicii care s-au alăturat evenimentului. Ne dorim ca și cea de a IV-a ediție să fie una de mare impact, avându-i alături pe toți cei care iubesc biblioteca, lectura și cartea.“, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Unic în țară, evenimentul a fost premiat la Conferința Națională  “Future Libraries”, secțiunea “Idei pentru mâine@biblioteca ta! Impact, Advocacy & Mobilizarea comunității”. Premiul ce i-a revenit Bibliotecii Județene Satu Mare pentru campania “Pedalez pentru bibliotecă” este o recunoaștere, pe plan național și internațional, a implicării și profesionalismului bibliotecarilor sătmăreni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.