Coica și Kereskenyi nu mai pot candida. Înalta Curte i-a declarat incompatibili

1 aprilie 2016 | 11 comentarii

coica si kereskenyiCu câteva săptămâni înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale, doi dintre cei mai importanți candidați la funcția de primar al municipiului Satu Mare sunt nevoiți să părăsească cursa electorală. Atât actualul primar, Dorel Coica, cât și candidatul UDMR, Kereskenyi Gabor, părăsesc cursa electorală înainte ca aceasta să fi început datorită faptului că, prin decizia dată astăzi, 1 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a declarat incompatibili. Din cursa electorală a fost retras de PNL și Adrian Cozma, în locul său liberalii sătmăreni propunând un candidat surpriză.

În ordine cronologică, Kereskenyi Gabor (UDMR), Dorel Coica (PSD), au fost, rând pe rând, “decandidatificați” de partidele lor. În ambele cazuri, punctul forte care a determinat luarea acestor decizii este că atât Coica, cât și Kereskenyi, au pierdut procesele cu ANI. Înalta Curte de Casație și Justiție a emis astăzi, 1 aprilie, o decizie prin care cei doi sunt declarați incompatibili.

În această situație, fiecare partid s-a reorientat rapid. Astfel, UDMR Satu Mare va încerca să câștige Primăria Satu Mare înlocuindu-l pe Kereskenyi Gabor cu Maskulik Csaba.

Maskulik-Csaba1

 

Pe de altă parte, surse din conducerea PSD Satu Mare ne-au dezvăluit că și Dorel Coica a fost nevoit să se retragă după ce a pierdut procesul cu ANI, astfel că social democrații sătmăreni l-au desemnat drept candidat pe tânărul și carismaticul avocat Gabriel Leș, actual secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale.

Gabriel-Les

Mult mai dificilă a fost înlăturarea lui Adrian Cozma din poziția de candidat liberal pentru funcția de primar. În cele din urmă, comitetul de coordonare al PNL Satu Mare a decis ca Emilia Enătescu să intre în lupta electorală pentru Primăria Satu Mare, liberalii exprimându-și de mai mult timp intenția de a avea femei în structurile de conducere.

emilia enatescu

Practic, dintre cei mediatizați până în prezent pe acest segment electoral, numai candidatura tânărului Ștefan Ressler (Forumul Democrat German) a rămas neschimbată și categorică.

Fiecare dintre aceste noi candidaturi vor urma să fie anunțate public, prin conferințe de presă, începând de luni, 4 aprilie. :)

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (11)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. PACALA SI TANDALA spune:

  Nu cumva e azi 1 Aprilie ?

 2. Cainele spune:

  Ziar de cacat=glume de cacat de 1 aprilie.

 3. serios ? spune:

  VA ROG SA SCRIETI LA SFARSIT, PAMFLET, MAI MIC, CA SE VEDE PREA BINE.

 4. Gabor este sarac cu duhul saracul..poate muri de inima..criminalilor! Este posibil sa citeasca doar titlul!!!

 5. Cizma spune:

  pai normal ca fuge Cozma de candidatura. la ce bube are in cap…….
  http://www.avertisment.net/marele-inaintas-vasile-blaga-in-ofsaid/

 6. Pop Sorin vecinul spune:

  Eu sunt Pop Sorin vecinul Domnului Primar Coica. Vreau sa-i multumesc in public Domnului Primar ca m-a facut Sef Serviciu la Primarie, pe sotia mea a angajat la Transurban ca Director Economic, si fiul meu face toate proiectele si machetele cu parcari si stadioane pentru 10.000 de euro/bucata! Va multumesc Domnule Primar, mersi mult Vecine!!!

  Familia noastra va sustine în continuare dle Coica!

 7. Baba Novac spune:

  Auzi măi fraiere ce eşti măi Sorine Pop!!! Tu nu înţelegi ca asta-i un banc de 1 aprilie. Olteanul tău candidează! (Dar n-o să mai câştige în veci…)

 8. pinochio spune:

  la cit e de fraier cozma adrian s-a si vazut la primarie. cred ca deja a inceput sa se dezbrace pe mese apoi i-a cazut ce i sa ridicat :)

 9. escape spune:

  Pacat ca enumai o gluma. Era o solutie mult mai viabila ptr SM indiferent daca castiga Masculic sau Les, sau chiar si Stef….

 10. Era super daca era adevarat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest