Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Datornicii la bănci scapă de recuperatori. Ce datorii au sătmărenii la plata creditelor

recuperatoriSătmărenii au scăpat de recuperatorii de creanțe care-i hăituiesc zilnic la telefon să dea banii datorați băncilor de la care aceștia au cumpărat creanțele. Înalta Curte a stabilit că recuperatorii nu mai au dreptul să meargă în instanţă pentru a reprezenta instituţiile pentru care lucrează, fie ele bănci, firme de leasing sau operatori de telefonie mobilă. Astfel, recuperatorii nu mai au bază legală pentru recuperarea creanțelor.

Potrivit datelor făcute publice de Banca Națională a României, valoarea datoriilor pe care sătmărenii le avea la plata creditelor la sfârșitul lunii februarie era de 202,6 milioane de lei, din care 101,4 milioane de lei la creditele în lei și 101,2 milioane lei la cele în valută.

Față de aceeași perioadă a anului 2015, valoarea datoriilor sătmărenilor la bănci a scăzut cu peste 43,6 milioane de lei. La sfârșitul lunii februarie a anului trecut, valoarea datoriilor pe care sătmărenii le avea la plata creditelor se cifra la 246,2 milioane lei, din care 123 milioane lei la creditele în lei și 123,2 milioane lei la cele în valută. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.