Ultima actualizare: azi, 13:54

Locale

Incendiu de proporții și răniți la o pădure de lângă Ciumești. Scenariul unui exercițiu ISU

isu2Un incendiu de proporții izbucnit într-o pădure de lângă Ciumești a reprezentat scenariul unui exercițiu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare, desfășurat ieri la Ocolul silvic „Salcâmul” din localitate. Acțiunea a avut ca temă antrenarea structurilor de intervenţie a personalului Ocolului şi  a  Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Ciumeşti, Sanislău, Urziceni şi Foieni în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendii de pădure.      

Cu această ocazie a fost verificată viabilitatea Planului propriu de intervenţie împotriva incendiilor în masă şi a Planului operativ de intervenţie pentru stingerea incendiilor de proporţii izbucnite la fondul forestier al Ocolului Silvic „Salcâmul” Ciumeşti şi îmbunătăţirea conţinutului acestora, precum și asigurarea conducerii operaţiunilor de intervenţie la stingerea incendiului de către autorităţile investite.

Scenariul exerciţiului a presupus izbucnirea unui incendiu la fondul forestier, cu manifestare atât la litieră, cât și la coronament.

O altă situaţie tactică stabilită a fost aceea a unei explozii a unui element de muniţie rămas neexplodat din conflictele armate din cel de-al II-lea război mondial, în urma căreia doi lucrători din cadrul  Ocolului silvic au fost răniţi.

În cadrul acestei situaţii sa urmărit modul de constituire a echipelor de căutare salvare, extragerea victimelor, acordarea primului ajutor, transportul acestora la cea mai apropiată unitate spitalicească, precum şi modul de acţiune a echipei pirotehnice pentru asanarea teritoriului, identificarea, ridicarea şi transportul elementelor de muniţie găsite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.