Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Internațional Dog Show: Câini din 18 țări și căpușe autohtone (FOTO&VIDEO)

expo caini satu mare 2016 1 (108)Tradiționala competiție de câini, Internațional Dog Show,  a adus la Satu Mare minunate exemplare canine din 18 țări. Sâmbătă, în prima zi a competiției CAC și CACIB s-au înscris circa 1.000 de câini. Din nefericire, singurul inconvenient al concursului a fost prezența căpușelor pe stadionul Someș, insecte care s-au găsit atât pe patrupede cât și pe oameni.

La evenimentul organizat de Asociația Chinologică Română Satu Mare, arbitrarea pentru CAC (Certificat de aptitutidini pentru campionat) a început la ora 9:00 iar pentru CACIB (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internaţional de Frumuseţe) la ora 14:00. Câinii înscrişi la CACIB vin din 18 de ţări: 240 din România, 1761 din Ungaria, 97 Polonia, 35 Slovacia, 19 Ucraina, 15 Cehia, 12 Franța, 7 Serbia, câte 5 din Austria și Italia, câte 3 din Elveția, SUA și Thailanda, 2 din Olanda și câte unul din Irlanda, Grecia și Letonia. Competiţiile au fost arbitrate de 12 arbitri internaţionali.

Câinii, actorii principali ai acestei prime zile la Satu Mare, au venit antrenați, pregătiți, cosmetizați pentru cele două competiții și obținerea certificatelor de aptitudini. Spre deosebire de stăpânii lor, plini de emoții și mai agitați decât animalul de companie, câinii au așteptat pașnici intrarea în ring, lăsându-se mângâiați, fotografiați și îmbrățișați de copiii spectatori.

Ca și noutate, sătmărenii au avut ocazia să vadă un exemplar de câine golaş de Mexic standard, proprietarul fiind din Ungaria, dar câinele este achiziționat din Rusia.

Duminică vor continua competițiile de la ora 10:00, iar de la ora 15:00 se va desfășura Supreme Best in Show.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.