Ultima actualizare: azi, 14:54

Locale

IPJ face anchetă la Amați, în cazul copilului bătut în secția de poliție

politie alegeriConducerea IPJ Satu Mare a anunţat prin buletinul de presă transmis astăzi că face verificări cu privire la intervenţia poliţiştilor la un scandal din Amaţi, când un tânăr de etnie romă a ajuns la spital. Rudele băiatului de 15 ani susţin că acesta a fost bătut chiar în secţia de poliţie.

Redăm poziţia IPJ în care explică evenimentul:

          În data de 24.04.2016, ora 12:17, Norbert  M. de 34 de ani din Amaţi, a sesizat prin apel la SNAU 112, faptul că a fost agresat în fața magazinului mixt din localitate.

          Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, Tibor R. de 34 de ani și D. H. de 15 ani, ambii din Amaţi, l-au lovit pe reclamant cu pumnii la nivelul feței și a capului.

          Întrucât  conflictul se manifesta şi după sosirea poliţiştilor, s-a impus folosirea mijloacelor de intervenţie şi imobilizare pentru menținerea ordinii publice și pentru conducerea celor trei persoane la poliţie pentru continuarea cercetărilor.

          Ulterior, la ora 13.08, reprezentantul uneia din părţile implicate, a apelat SNAU 112 prin care reclama ca minorul D.H. a fost agresat de către poliţiştii care au acţionat, solicitând totodată şi intervenţia ambulanţei, cu care de altfel minorul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

          Cu privire la această din urmă sesizare, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare a dispus efectuarea de verificări, pentru stabilirea modului de respectare a procedurilor de intervenţie de către patrula de siguranţă publică care a intervenit la aplanarea conflictului, urmând a se lua măsuri legale, în funcţie de rezultatul verificărilor.

Sursa: Poliţia Satu Mare

2 comentarii

  1. Cali Gyula Răspunde

    Politistii care au pus capat conflictului nu trebuie demoralizati pentru ca altfel protagonistii acestor genuri de scandaluri vor face in curand la fel,fara ca o autoritate a statului sa aibe curajul sa intervina ca nu cumva “imaginea” institutiei sa fie luata in vizor de niste asa zisi ziaristi de doi bani !!Sunt situatii cand politistii trebuie sa intervina in forta altfel ne trezim cu scandaluri de proportii in care sa fie implicate zeci de persoane.Ma uit pe youtube la zeci,sute de interventii ale politistilor(adevarati)din alte tari si nu se pune problema de ce un scandalagiu iese shifonat din interventia politistilor!!Acestia sa-si faca datoria pentru care sunt platiti iar in interventiile lor, violentei, daca este necesar, sa-i raspunda cu violenta! Si inca o chestie:politistul sa faca uz de arma exact ca in tarile civilizate!!

    • bb Răspunde

      bravo!!!corect gandit!!o muce de copil sa Sara la un angajat???…mai lasati fairplayul asta!!!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.