Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Kereskenyi spune că primarul vrea să-şi angajeze lipitorii de afişe. Replica lui Coica (VIDEO)

Consiliu Local (16)Consilierii locali au respins în şedinţa de astăzi organigrama primăriei şi a instituțiilor subordonate propusă de primarul Dorel Coica. În timpul şedinţei, candidatul UDMR la Primăria Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor, a afirmat că aleşii Uniunii nu vor vota acest proiect întrucât nu doreşte ca primarul să-şi angajeze “toţi lipitorii de afişe”.

Având în vedere că domnul primar și-a expus punctul dânsului de vedere, chiar și în emisiuni televizate, încercând să transforme minciuna în adevăr, aș dori să fac și eu punctul de vedere al organizației noastre. Nu suntem de acord ca înainte cu nici două luni de alegeri să se modifice organigrama Primăriei municipiului Satu Mare. Pe de altă parte, așa cum ne-a obișnuit din păcate, executivul a prezentat niște organigrame care ulterior au fost atacate și câștigate în instanță de părțile interesate. UDMR nu dorește să fie părtaș într-o astfel de cumetrie și nu vrem ca domnul primar să angajeze lipitorii de afișe pe ultima sută de metri, într-un număr destul de mare. Date fiind acestea, grupul UDMR nu va vota această organigramă“, a spus Kereskenyi.

Proiectul nu a primit decât șapte voturi pentru (PSD), opt împotrivă (UDMR și PNL) și o abținere (Marcela Papici).

Proiectul a fost respins, iar după ședință, primarul Dorel Coica l-a acuzat pe Kereskenyi că blochează dezvoltarea municipiului.

Aşa cum mă aşteptam şi cum se aşteptau şi colegii mei, UDMR, împreună cu cei de la PNL, în continuare au blocat organigrama. Din păcate, foarte mulţi dintre angajaţii Primăriei nu pot să promoveze. Rămânem în continuare descoperiţi la foarte multe capitole, şi aici mă gândesc la achiziţii, investiţii, proiecte europene şi în alte zone. La ADP aveam nevoie să transferăm 25 de posturi pentru muncitori necalificaţi ca să putem proteja şi îngriji acele locuri de joacă pe care le-am făcut. Organigrama a fost discutată cu toţi consilierii, au fost şi dl. Masculic din partea UDMR şi dl. Albu din partea PNL, au fost în totalitate de acord cu ea, a primit avizul ANFP-ului“, a declarat primarul

El a explicat că oricum nu se pot face angajări până la alegeri, timpul fiind foarte scurt.

Este o ambiţie persoanlă a d-lui Kereskenyi să nu se voteze, crezând că vom face angajări. Fizic, nu se poate face nicio angajare, mai avem până la alegeri o lună şi jumătate, două luni de zile, ca să poţi face angajări la primărie este nevoie de trei luni de zile. Nu pentru noi am vrut să facem, nu pe criterii politice, aceste angajări se fac în prezenţa ANFP-ului, a Prefecturii. Este o ambiţie personală pentru că dânsul personal mi-a transmis ieri când a fost în biroul primarului să o lăsăm după data de 5 că dacă va veni dânsul în calitate de primar va aduce specialişti pentru investiţii, achiziţii şi proiecte europene din Ungaria, pentru că dânsul are relaţii foarte bune, ei sunt foarte bine pregătiţi şi vor veni ei să ne rezolve problemele noastre în municipiul  Satu Mare. Deci asta e dorinţa dânsului: nu angajăm oameni de partid de la PSD sau de la alt partid ci angajăm prietenii d-lui Kereskenyi din Ungaria“, a adăugat edilul

Edilul consideră că prin intervenţia sa din Consiliul Local, deputatul Kereskenyi le-a impus aleşilor UDMR să voteze împotrivă.

El a explicat că de trei ani nu a fost angajată nicio persoană în primărie, în schimb au plecat tineri la firme unde li s-au oferit salarii mai mari, astfel că acum “nu avem cu vine să lucrăm”.

Dacă dl. Kereskenyi se angajează să aducă specialişti din Ungaria atunci mai bine să meargă cu ei să lucreze dincolo. Satu Mare are specialişti, tineri pregătiţi dar din păcate  datorită frânei pe care a spus-o dânsul în această perioadă nu s-au putut să vină la primărie să ne ajute pentru ca aceste proiecte  să fie aplicate și depuse“, a punctat primarul.

2 comentarii

  1. george Răspunde

    ar trebui sa publicati listele cu angajatii din CJ si primarie iar acolo o sa vedeti lipitori de afise cu duiumul , frecatori de menta care au singurul merit ca au lins c..rul unde trebuie la cioca , steph , govor , etc

    • Unu' Răspunde

      Adică aproape 90% din postacii de pe acest site!
      Rog adminul să publice o listă cu IP-urile postacilor și ne vom convinge cu toții că 90% dintre potări au ca origine același IP!
      Admine, te ține … țeava?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.