Liderii UDMR și FDG: ”70% dintre sătmăreni vor schimbare”

21 aprilie 2016 | 6 comentarii

UDMR FDG Satu Mare1Liderii UDMR și FDG au afirmat astăzi, cu ocazia semnării protocolului de colaborare politică între cele două formațiuni politice, că potrivit unui sondaj efectuat pe un eșantion reprezentativ de peste o mie de persoane, 70% dintre sătmăreni vor o schimbare la conducerea municipiului Satu Mare. În principiu, acesta a fost și motivul pentru care a fost semnat astăzi acest protocol.

Protocolul a fost semnat de președinții organizațiilor județene ale UDMR și FDG Satu Mare, Pataki Csaba, respectiv Ioan Leitner, însă la eveniment au mai fost prezenți și președinții organizațiilor municipale, Kereskenyi Gabor, respectiv Ștefan Ressler.

În baza acestui protocol, Ștefan Ressler renunță la candidatura sa la Primăria municipiului Satu Mare și îl susține pe candidatul UDMR, Kereskenyi Gabor. În schimb, fostul candidat al FDG se va afla pe poziția a doua pe lista candidaților UDMR la Consiliul Local Satu Mare.

După cum spunea și Pataki Csaba, acest protocol nu se rezumă doar în municipiul Satu Mare ci și în întreg județul. Astfel că, pe lista de consilieri județeni, pe locuri eligibile se află trei reprezentanți ai FDG.

UDMR FDG Satu Mare2

Atât Ștefan Reszler cât și Kereskenyi Gabor au afirmat că decizia a fost luată după ce au fost aflate rezultatele sondajului de opinie realizat de UDMR la nivelul municipiului Satu Mare, în care candidatul UDMR a avut mai multe voturi decât cel propus de FDG.

Kereskenyi Gabor a mai arătat că, în sondajul respectiv, au fost incluși și ceilalți candidați la Primăria Satu Mare, dar s-a ferit să ofere scorul obținut de aceștia. S-a rezumat doar la a spune că, potrivit sondajului, 70% dintre sătmărenii intervievați își doresc o schimbare la nivelul conducerii municipiului.

Liderii celor două formațiuni politice au exclus, cel puțin deocamdată, semnarea unui protocol de colaborare sau alianță electorală cu o altă formațiune politică dar, după alegerile din 5 iunie, UDMR este deschis pentru a colabora cu reprezentanții celorlalte partide, atât la Consiliul Local cât și la cel Județean, asta și în funcție de scorurile pe care le vor obține restul formațiunilor politice. 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (6)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. figaro spune:

  mda, si Gabor o fi fiind solutia… vai de neamul nostru!

 2. x-ulescu spune:

  Da !! sigur vor schimbare , a consiliului local care blocheaza initiativele primarului ..de ciuda ca nu au venit ei cu ele ..nu conteaza cetatenii din oras.

 3. D-REX spune:

  NU MAI SUNT GERMANI IN JUDET.TOTI SUNT MAGHIARIZATI.

 4. satmarean spune:

  Probabil asta este adevarul, UDMR-ul nu face politica bazata pe cifre false sau minciuni cum fac altii. Eu sunt intre cei 70%, vreau schimbare, dar nu sa schimbam la ceea ce a mai fost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest