Salvamontiștii sătmăreni în Munții Rodnei

14 aprilie 2016 | 0 comentarii

MultisalvaÎn perioada 9-10 aprilie a avut loc în Munții Rodnei o aplicație salvamont cu tematica “salvare din abrupt în condiții de iarnă”. Acest exercițiu a fost ultimul din seria celor de iarnă a sezonului 2015-2016, fiind o reușită atât în plan profesional cât și al colaborării cu colegii borșeni care au în custodie cei mai frumoși și totodată cei mai dificili munți din Carpații Orientali.

Gazda evenimentului a fost Serviciul Public Salvamont Borșa, locul de desfășurare fiind zona deasupra Cascadei Cailor, numită Căldarea Cailor. Aplicația din teren a fost una foarte dificilă, cu angajament total din partea salvamontiștilor participanți în fața situațiilor reale: pericol de avalanșă, căderi în gol, căderi de blocuri de stâncă instabilă și condiții meteo vitrege. S-a lucrat în culoare cu înclinație medie de 60 de grade cu ieșire în creastă de 75 de grade, acestea solicitând la maxim salvatorii atât fizic cât și mental.

Salvamontiștii sătmăreni s-au prezentat foarte bine la toate capitolele, dovedind eficiență în salvarea dintr-o zona extremă a Munților Rodnei, lucru care reprezintă o garanție pentru buna desfășurare a activității de salvare în zona Munților Gutâi – Luna Șes și Oaș.

Multisalva2

Felicitări tuturor salvamontiștilor sătmăreni voluntari implicați: Oros Cristian, Mocan Adrian, Jurjuman Bogdan, Boer Adam, Tarnoky Sebastian, Ciocan Lucian, Costin Alexandru și Costin Antonio.

muntii rodnei

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest