Ultima actualizare: azi, 13:25

Locale

Șef nou la ISU Satu Mare. Ceremonia de predare-primire a comenzii unității (FOTO)

pompieri satu mare primulInspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Someș” Satu Mare are, începând de azi, un nou șef, în persoana colonelului Nicolae Dima, asta după ce fostul șef, colonelul Gheorghe Dan a ieșit la pensie. Ceremonia de predare-primire a comenzii ISU Satu Mare s-a desfășurat azi, pe Platoul din Piața 25 Octombrie, în prezența prim-adjunctului inspectorului general al IGSU, locotenent colonel Daniel-Marian Dragne, al prefectului Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, președintelui Consiliului Județean (CJ) Adrian Ștef, primarului Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca dar și ai unor șefi de inspectorate pentru situații de urgență din alte județe ale țării.

Ceremonia a debutat cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și intonarea Imnului de Stat al României. În continuare prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent colonel Daniel-Marian Dragne, a dat citire ordinelor de lăsare la vatră a colonelului Gheorghe Dan, și de numire în funcția de șef al ISU Satu Mare a colonelului Nicolae Dima, cel care a fost împuternicit în această funcție, pe o perioadă de șase luni, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În cuvântările lor, prefectul Radu Bud, președintele CJ Adrian Ștef și primarul Dorel Coica l-au felicitat pe fostul șef al ISU Satu Mare, Dan Gheorghe și, totodată, i-au urat succes lui Nicolae Dima, asigurându-l de tot sprijinul instituțiilor pe care le reprezintă.

A urmat apoi ceremonialul de predare-primire a drapelului de luptă al ISU ”Someș” Satu Mare, apoi fostul șef, colonelul Gheorghe Dan, vădit emoționat, a făcut o scurtă radiografie a activității sale.

„Nu vreau să vă spun ce este în sufletul meu. Este un moment foarte emoționant. A fost o activitate rodnică făcută în slujba comunității, în slujba societății, sub drapel, sub jurământ. M-am dedicat trup și suflet acestei meserii. Am făcut-o cu multă dragoste și pasiune. Drumurile nu se vor opri aici. Dacă această carieră s-a încheiat voi continua într-un alt domeniu de activitate. Vreau încă 14-15 ani să mai arat că am ceva de spus. Domnul colonel Dima este un coleg, dar de acum încolo vom fi prieteni. Îl voi sprijini, este un ofițer foarte bine pregătit și este soluția cea mai bună în momentul de față pentru a comanda ISU și sunt convins că toate proiectele inițiate de către mine le va duce mai departe. El făcea parte din echipa de implementare a acestor proiecte. Am convingerea că comanda ISU rămâne pe mâini bune și ușa unde voi lucra de acum încolo îi va fi deschisă”, a spus colonelul Gheorghe Dan.

La rândul său, noul șef al ISU Satu Mare, colonelul Nicolae Dima a declarat în fața camerelor de luat vederi că simte emoțiile momentului. ”Așa cum spunea și domnul colonel Dan, fostul inspector șef, aceste ceremonii militare au menirea de a crea emoție în rândul celor care participă la ele”, a mai precizat noul șef.

Acesta nu a vrut să spună însă nimic legat de obiectivele pe care le are în fruntea USU „Someș” Satu Mare.

Ceremonia militară s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare. 

Un comentariu

  1. cotet Răspunde

    vai de ei unde au ajuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.