Ștrandul rămâne la Beny Alex. Consilierii locali au refuzat rezilierea contractului

12 aprilie 2016 | 28 comentarii

Consiliu Local (28)Proiectul de hotărâre privind rezilierea contractului de concesiune a ștrandului cu firma Beny Alex a căzut la vot astăzi, în cadrul ședinței de Consiliu Local. Primarul Dorel Coica a solicitat constituirea unei comisii pentru analiza și evaluarea stadiului de realizare a contractului care a propus rezilierea concesiunii și propunerea a fost adusă în fața consilierilor locali.

Prezentă la ședință, conducerea firmei Beny Alex, prin avocatul care a reprezentat-o, Irina Poinar, au solicitat consilierilor locali să intervină pentru a explica de ce nu au putut fi respectate termenele prevăzute în contract, lucru care, după consultarea consilierilor, s-a și întâmplat.

Astfel, avocatul firmei Beny Alex, Irina Poinar, a arătat că a aflat din presă că se dorește rezilierea contractului de concesiune a ștrandului pentru firma pe care o reprezintă. A cerut consilierilor să analizeze care este momentul și oportunitatea acestui proiect de hotărâre, să aibă în vedere, la luarea decizie, data la care contractul a fost încheiat, data la care ultimul act adițional a fost semnat și faptul că, la ora actuală, municipiul Satu Mare are un ștrand care este funcțional.

Avocatul firmei a arătat că o mare problemă în ceea ce privește realizarea investițiilor la ștrandul sătmărean o reprezintă situația juridică a terenurilor de acolo.

Terenurile care fac obiectul de activitate a contractului de concesiune nu au nici acum o situație juridică clară. Atâta vreme cât concedentul nu și-a respectat obligația asumată prin contract, nu-și poate invoca propria culpă pentru a obține încetarea acestui contract, cu atât mai mult printr-o procedură atât de complicată. Eu consider că este un proiect mult prea important, care are mari efecte asupra orașului, ca să poată fi luată o decizie într-o ședință atât de telegrafică. La toate demersurile pe care le-am făcut, Primăria nu a dat curs. Mai mult, din adresele pe care noi le-am obținut în mod indirect, și nu direct de la partenerul de afaceri, am constatat că s-a încercat sabotarea acestui proiect. Sunt într-adevăr unele probleme cu respectarea unor termene, dar acest lucru nu se datorează societății concesionare ci lipsei unei situații juridice clare a terenurilor. În condițiile în care ți se cere să faci investiții de milioane de euro pe un teren care nici acum, deși contractul este din 2008, nu are o situație juridică clară, cred că măcar trebuie să ni se asculte punctul de vedere”, a spus avocatul Irina Poinar.

Consilierul local Butka Gergo a întrebat executivul de ce s-a așteptat atât de mult luarea deciziei de reziliere a contractului de concesionare, de ce nu a fost monitorizată mai atent de Primărie îndeplinirea termenilor din contract, considerând că este o neglijență din partea Primăriei că s-a lăsat această decizie pe ultima sută de metri în condițiile în care la 1 Mai ar trebui să se deschidă ștrandul.

Consilierul local Nits Janos a propus amânarea acestui punct de pe ordinea de zi pentru o ședință viitoare, explicând și de ce, însă propunerea acestuia a căzut.

De asemenea, a mai intervenit și consilierul Masculic Csaba, membru în comisie, care a explicat de ce s-a întârziat cu raportul întocmit. 

 În cele din urmă, s-a trecut la votul proiectului de hotărâre.  Proiectul de reziliere a contractului de concesiune avea nevoie de 16 voturi pentru, dar a luat doar  7 voturi pentru (vot PSD), două împotrivă (vot Marcela Papici și Butka Gergely) și 7 abțineri (consilieri UDMR și PNL).

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (28)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Om spune:

  Felicitări hoților din Consiliul Local.Felicitari UDMR care a înstrăinat tot ce a putut .

 2. Lale spune:

  E foarte clar Gabor e vândut total.

 3. Xena spune:

  Nu au nici o treaba consilierii cu interesul comunității.

 4. Peyre spune:

  Vor răspunde în fata alegătorilor.

 5. Virgil spune:

  Este strigător la cer de ce sunt în stare consilierii UDMR și PNL doar pentru a l bloca pe Coica dar de fapt ei blochează orașul.

 6. Mitru spune:

  Tot Coica o fi devină si pentru asta nu? Rușine consilierilor locali!!!

 7. Satmarean spune:

  Bai postacilor de la PSD, hai sa fim seriosi! Ce s-ar intampla daca strandul ar intra in subordinea primariei/orasului? Ce fel de investitii s’ar face acolo in conditiile in care actuala conducere nu a reusit in 4 ani sa implementeze nici macar un singur proiect?! Ce era din acel loc daca in 2008 nu ar fi fost preluat de catre un investitor privat? Cand ajungea primaria sa puna bani deoparte pentru investitii? Si de unde? Intr-adevar sunt intarzieri, si lipsuri, DAR atata timp cat acesta este functional la un nivel destul de ridicat, si atata timp cat locul atrage mii de oameni din alte orase, judete, ar trebui sa aveti ciocul mic! Cu promisiunile lui Coica and CO suntem pana peste cap!

  • Marius spune:

   Gabor te-a plătit sa scrii asta nu? Sau? Despre care proiecte nerealizate vorbești? Ceea ce de 4 ani repara Coica dupa dezastrul lăsat de unguri..cred ca despre asta

 8. roman din interes spune:

  Binenteles ca , COICA i de vina , o vrut sa preia strandul impreuna cu mafiotul de STEJEREAN adica sa-l dea la apaserv , dar hotul de COICA a uitat ca el a taiat panglica la inaugurarea strandului , doare si cred ca i dureros sa nu primesti spaga de la TINTAS mai ales in campanie…felicitari FAMILIEI tintasi , bravo BENY , avem nevoie de acest minunat strand

 9. robiko spune:

  FELICITARILE MELE LUI GABOR SI CONSILIERII UDMR PNTR CA NU AU LASAT SA SE INTIMPLE O MARE NEDREPTATE SATMARENILOR , TE VOM VOTA DIN TOATA INIMA SI SUFLETUL NOSTRU PNTR CA NE DAI SEANASA SA MAI UMBLAM LA ACEST MINUNAT STRAND

 10. Coica Dorel Costel Mişel spune:

  AM INCEPUT SA FAC BAGAJELE. MA MUT INAPOI IN VANJU MARE. NU MAI POT SA CIUPESC NIMIC DE LA FLORISAL SI TEHNIC ASIST. TIC-TAC-TIC-TAC… ADIO DRAGII MEI SATMARENI, V-AM MINTIT, V-AM FURAT DAR CONSILIERII UDMR NU MA MAI LASA!!!

 11. beton spune:

  bravo beny

 12. Cristi spune:

  Aceasta familie de oseni a investit intr-o perioada de criza,cind primăria nu avea bani nici pt cheltuielile curente !Iar dupa ce ștrandul a devenit funcțional sa vrei sa î-l iei ,mi se pare mai rau ca le vremea lui Ceaușescu !!!

 13. bb spune:

  Faceti alt strand,ce tot va coiti….mai sunt locuri!!in belitu asta de oras!!!hai sa va vad primaria!!!

 14. Muri spune:

  Rusine ,rusine,rusine!Nu pot sa inteleg de unde atata rautate sa te impotrivesti tot timpul pentru orice proiect! Dezastruos!

 15. Mariana spune:

  Asa ceva numai la noi se poate!Succes domnului Coica in toate proiectele incepute!

 16. Bratianu spune:

  eu as fi curios ce ne poate spune primaria despre cum isi indeplineste obligatiile asumate in oferta initiala Florisalul si cum decurg lucrarile pe strada Rodnei unde bataia de joc la adresa cetateanului este la cote maxime. In loc sa platiti oameni sa posteze din 5 in 5 minute ca picatura chinezeasca mai bine i-ati plati sa constate si sa repare dezastrul din oras. Iar asta cu ungurii e fumata de mult. Nu mai tine nici de drumuri, nici de curatenie, nici de sala polivalenta, de nimic. De nu ar fi atat de aproape alegerile v-as cere demisia. Asa, mai am rabadare doua luni de zile. Dar sa fi fost in locul tau, Dorel Costel, m-as ascunde unde sa nu ma mai vada nimeni. Rusine.

 17. Bratianu spune:

  si apropo, un mesaj pentru familia Tantas. Va dati maripoliticieni de dreapta, ati avut SUBPREFECT intr-o guvernare cica de dreapta, iar in strandul vostru troneaza un banner imens cu criminalul comunist Che Guevara. Eu inteleg ca nu va duce capul decat la manareli si smenuri, dar chiar nu aveti nici voi macar un om inteligent angajat?

 18. D-REX spune:

  PNL a tradat.STEF are dubla cetatenie, la fel KEREKENY idem ILYES.
  Lupta finala se va da intre romani si unguri.

 19. mama spune:

  Acest Căcăcios,Odios,Incapabil,Cutră,Afemeiat,nu a făcut nimic împotriva Florisalului,dimpotrivă, a vândut SĂTMĂRENI pentru următorii 10 ani să plătească taxe foarte mari. Câte persoane sau revoltat,câți aveți curajul să scrieți de porcăriile vizibile făcute de acest Căcăcios,Odios,Incapabil,Cutră,Afemeiat. Mă rog ca DUMNEZEU să vă dea minte și putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest