Adrian Cozma face plângere penală: Primarul Coica și PSD, o mare famiglie de Ziua Familei

17 mai 2016 | 14 comentarii

ziua familiei satu mareCandidatul PNL la Primăria Satu Mare, Adrian Cozma, va face o plângere penală împotriva primarului Dorel Coica acuzându-l de mită electorală. Intenția sa a făcut-o publică prin intermediul unui comunicat de presă pe care-l redăm integral.

”15 mai ar fi trebuit să fie o zi a tuturor sătmărenilor: Ziua Familiei. Din păcate, primarul în funcție, Dorel Coica, împreună cu echipa PSD, au confiscat electoral această sărbătoare. Și au făcut-o prin abuz și fraudă, fapt care mă obligă să înaintez o plângere penală împotriva primarului Coica și a PSD pentru mită electorală.

Iată faptele:

• Asociația Stea este co-organizatoare a Zilei Familiei, împreună cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, aflat în subordinea Primăriei.

• În anul electoral 2016, Asociația Stea primește, față de anul 2015,  alocări bugetare aproape triple: de la 42 000 lei, la 111 700 lei.

• Asociația Stea, împreună cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, consideră că o cheltuială socială eficientă și justificată ar fi aceea de a împărți gratuit bogracs de Ziua Familiei, în plină campanie electorală.

•  Asociația Stea găsește de cuviință ca, la această ediție a Zilei Familiei, să-și invite binefăcătorul, cel care i-a triplat alocările bugetare, primarul Coica, întâmplător și candidat la Primărie, să învârtă în ceaunele cu bogracs și să împartă porțiile.

• Ca o notă amuzantă, Asociația Stea câștigă „concursul” culinar electoral pe care tot ea l-a organizat.

De menționat că, în anul 2016, finanțările către alte 27 de asociații (sportive, culturale și de tineret) au fost de 200 000 de lei, finanțări prin Centrul Cultural GM Zamfirescu. O sumă nici măcar dublă față de cea primită de o singură asociație, asociația Stea, ca organizatoare a evenimentului electoral Ziua Familiei.

Prezint mai jos extrase din hotărârile CLM de finanțare a Asociației Stea și fotografii de la evenimentul Ziua Familiei 2016, toate preluate din presă.

Anul 2015: Asociația Stea primește 42 000 lei de la bugetul local.

 HCL 25/2015-02

 ”Art.24. Se aprobă alocarea sumei de 42.000 lei pentru anul 2015, Asociaţiei “Stea” Satu Mare pentru cofinanţarea proiectului „Parteneriat intersectorial – baza serviciilor sociale de calitate” aprobată prin H.C.L. nr. 179/2013 şi a serviciilor sociale oferite în cadrul centrului de zi.

Anul 2016, an electoral: Asociația Stea primește o sumă triplă de la bugetul local.

 HCL 28/2016-02

 ”Art.23. (1) Se aprobă alocarea sumei de 95.000 lei pentru anul 2016, Asociaţiei “Stea” Satu Mare pentru asigurarea serviciilor sociale oferite în cadrul centrului de zi.(2) Se aprobă alocarea sumei de 16.700 lei pentru anul 2016, Asociaţiei “Stea” Satu Mare pentru cofinanţarea proiectului „Parteneriat intersectorial – baza serviciilor sociale de calitate” aprobată prin H.C.L. nr. 179/2013 .”

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (14)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. petru spune:

  Foarte grava situatia cu aceasta caracatita mafiota psd-ista

  • relu spune:

   E incredibil cum am ajuns, Coi ca asta ne face pe fata, ne fura si ne jegmaneste in ultimul hal. Doar atunci vom scapa de acesti oameni corupti cand cei care ii sustin nu vor mai exista…foarte trist

  • gina anca spune:

   Problema e ca mai trebuie inca vreo 10 oameni pe langa Cozma ca sa-i domoleasca pe infractorii PSDisti

 2. paul spune:

  in sfarsit cineva are curaj sa se ia de mafia satmareana.

 3. Andra spune:

  Pomana electorala si mituirea votantilor este specificul PSD, ei altfel nu stiu sa faca campanie!! Lasilor!! Va e frica de votul sincer al satmarenilor, dar cu siguranta veti avea parte de o mare surpriza in 5 iunie!! Afara cu voi!!!

 4. Satmarean spune:

  Hotararea a fost a consiliului si nu a lui Coica.Din consiliu fac parte si liberali.

  • SadoMaso spune:

   Unde în hotărârea votată de Consiliu scrie de bani pentru bogracs și alte chermeze electorale? Unde scrie că serviciile sociale ale asociației Stea înseamnă că vor împărți de mâncare în campania electorală, cot la cot cu Coica?

 5. asder spune:

  sexyManuela in prim plan

 6. Vasile C. spune:

  E bine şi asta,dar şi mai interesant ar fi să aflaţi pentru sătmăreni cum s-a ajuns să se spargă betoanele viabile din parcări(ex.cea de pe L.Blaga Bl.CU20,22,24)si de ce nu s-a tras un simplu strat de asfalt ca la parcarea de la Tei?Cereţi date de la primărie privind costurile celor două parcari şi faceţi o comparaţie.Diferenţa se numeşte jaf pe bani publici.Vinovaţi sunt consilierii că n-au cerut detalii şi au votat ,,ca primarul”.De acea diferenţă se putea cumpăra terenuri in proximitatea cartierelor şi in anii următori se puteau construi alte parcări(capăt str.Ganea,str. Fântânele etc) dar idei sunt doar pentru cheltuieli nesăbuite.Nu mai vorbesc că nu a fost nici o preocupare pentru revigorarea spaţiilor verzi din proximitate cu această ocazie.S-au păstrat corcodişii inestetici in loc să fie replantaţi arbori ornamentali iar arbori ornamentali nu au fost protejaţi si au fost zdreliţi în ultimul hal.Ce blestem pe acest oraş!Nu este vorba numai de acest primar!Şi precedentul a făcut două parcuri pe Alecu Russo cu peste 550 000 euro(3băncute,o alee,2 leagăne) adică preţul a cinci vile cu piscine si terenul aferent!Pe ei!!!

  • Vasile C. spune:

   Veniţi mâine la prima oră să filmaţi in perimetrul amintit cum a rămas pământul plin de moloz ba chiar s-au mai adăugat spărturi de la vechea parcare.Urmează să-şi acopere gunoiul ca mâţa căcatul.Nu vom mai putea planta nimic acolo.P.S.:Nu sunt simpatizant politic de nici un fel.

 7. adriana spune:

  Felicitari primarului Coica! Anul asta il votez si eu!

 8. Andrei spune:

  Disperatilor va e frica si de un amarat de bogracs
  Normal ca la roman si nu numai…totul trece prin stomacel…
  De buna seama ca vi sa facut pofta dar trebuia sa-l urecheati pe porcusorul vostru de servici Caraba Adrian de ce nu va adus si voua ca el a alimentat bine de tot ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest