Ultima actualizare: azi, 10:34

Horoscop

Alegeri locale 2016: Ce le prevestesc astrele candidaților la Primăria Satu Mare

horoscopCandidații pentru fotoliul de primar al municipiului Satu Mare vor avea parte de o lună mai agitată. Previziunile astrologice pentru această lună pun în lumină rezultatele influențelor astrale pentru fiecare semn zodiacal în parte.

După o scurtă documentare, am încercat să descoperim ce previzionează astrele pentru candidații sătmăreni, potrivit acvaria.com.

Gabor Kereskenyi, zodia Vărsător: Vei da o luptă acerbă cu lumea, dar şi cu tine însuţi

Kereskenyi GaborŞi luna aceasta e linişte prin zodia ta, dar Uranus, guvernatorul tău zodiacal, e în continuare afectat de Pluto, ceea ce se traduce printr-o stare ciudată de cenzură, de frânare, de frustrare, ca şi cum toate acţiunile pe care vrei să le începi sunt blocate sau se împotmolesc prea repede, sau le lipseşte ceva pentru a le duce mai departe. Luptă cu toate aceste hopuri, pentru că ele doar te pun la încercare ca să demonstrezi că tu chiar vrei acele scopuri la care visezi.

Intrarea lui Lilith – pe 22 mai – în Scorpion, adică în zona dedicată carierei pe harta ta (asta după 9 ani de linişte) nu e tocmai un eveniment fericit, de aceea trebuie să te înarmezi cu multă forţă pentru provocările următoarelor câteva luni. Vei da o luptă acerbă cu lumea, dar şi cu tine însuţi, iar imaginea ta, renumele tău, modul în care te vor privi ceilalţi (şefii, clienţii, colaboratorii, rivalii) se pot modifica major. Mult mai greu vei atinge succesul, mult mai uşor poţi pierde o poziţie, ba chiar, dacă lucrurile erau deja tensionate în cariera ta, te poţi aştepta şi la surprize neplăcute cum ar fi o demisie la nervi, la o demitere fără preaviz, la conflicte cu angajatorul care să te lase fără direcţie, la crize profesionale majore. Asta nu înseamnă că toţi Vărsătorii au probleme în carieră, ci doar trec printr-o perioadă de teste de încercare ca, la finalul acestor luni cât Lilith trece prin Scorpion (până în februarie 2017) să vadă pe ce poziţie sunt. Mulţi nu-şi mai găsesc locul în profesia aleasă şi vor altceva. Alţii resimt mari frustrări în ceea ce fac, dar nu au curajul să schimbe direcţia. Alţii nu au satisfacţii în carieră şi au tendinţa de privi totul ostil şi agresiv. Dacă vezi că nu te mai simţi bine în actuala postură profesională, fă ceva să schimbi, pentru că nu vine nimeni să te întrebe dacă vrei altceva. De tine depinde să-ţi iei inima în dinţi şi să faci ordine în cariera ta, sondând adânc, până în cele mai ascunse unghere să descoperi poate ceva ce ai fi vrut să urmezi, dar nu i-ai dat curs până acum. S-ar putea ca un mic cutremur să te trimită exact pe calea potrivită, deci tot răul e spre bine! 

Dorel Coica, Adelin Ghiarfaș – zodia Taur: Totul începe să se relaxeze în plan profesional

dorel coicaClar că e perioada ta favorită de vreme ce îi ai aici în vizită – în primele 2 decade ale lunii – şi Soarele, şi pe Mercur, şi pe Venus – aceasta fiind chiar patroana ta, la ea acasă, e în apele ei, e puternică şi veselă – plus că în prima jumătate a lunii tu eşti una din acele zodii care participă la marele trigon de pământ pe care îl formează Soarele, Jupiter şi Pluto, toate trei într-o frumoasă coaliţie din care pot ieşi lucruri bune, palpabile, profitabile, ca atare implică-te în orice se iveşte, pune în practică ce gândeşti şi ce simţi, pune mâna pe unelte şi clădeşte ceea ce visezi! Eşti aşadar printre cei favorizaţi (deşi încercaţi, semn că nu primeşti nimic uşor) cărora li se cere şi muncă, şi implicare sufletească, dar care pot fi recompensaţi din belşug!

Adelin-Ghiarfas-13Bucură-te de schimbarea de registru pe care o vei resimţi după 22 mai, după ce Lilith va părăsi Balanţa. Fără această mică piază rea bântuind prin birou, prin fabrică, prin magazin, prin firmă, parcă toate încep să se relaxeze în plan profesional. Ultimele 9 luni, cât timp Lilith ţi-a dat este cap liniştea la serviciu, au fost motiv de stres, de oboseală, de dezechilibre, de dizarmonii, de conflicte, de neînţelegeri, dar gata, ce a fost mai greu a trecut şi poţi spera şi tu la o revenire la normal. Aşteaptă cu interes plecarea lui Lilith de aici (recunoaşte că a fost una din cele mai dificile perioade din ultimii 8-9 ani, pentru că Lilith trece rar pe aici, o dată la 9 ani), dar nu te grăbi încă să faci schimbări majore în carieră. Mai ai încă ceva de învăţat sau de extras nişte concluzii după tot ce ai trăit în ultimul an. Mai aşteaptă un pic, pentru că nu e deja momentul potrivit pentru a te implica în noi provocări, să dai startul unor noi proiecte, ci deocamdată ar fi bine să mai chibzuieşti, să mai aştepţi, să stabileşti o strategie fără a o şi pune deja în aplicare. Va veni şi momentul unui start în forţă, dar acum e bine să mai acumulezi ceva informaţii. 

Adrian Ștef, zodia Balanță: E o luptă aprinsă la serviciu, greu de ținut sub control

Adrian Stef, Ovidiu Silaghi (12)Ai de ce să răsufli uşurat luna aceasta. Acum 9 luni intra în zodia ta Lilith (Luna Neagră), care nu e tocmai un companion optimist şi bun, ci mai degrabă o pacoste. Gata, vremea ei a trecut şi se pregăteşte să-şi facă bagajele, pentru că pe 22 mai se mută în zodia următoare. Îţi spune rămas bun (deci ai linişte pentru vreo 9 ani de acum încolo), deci parcă se ridică un bolovan de pe inima ta, începi să vezi şi tu soarele, să descoperi că există şi motive de bucurie, că există şi noroc, şi bine, şi succes… Ei, nu înseamnă că totul a mers prost pe perioada trecerii lui Lilith pin curtea ta, dar nici nu ai făcut casă bună cu ea, pentru că a şubrezit multe planuri. Fără ea în vizită, parcă respiri şi tu mai liber! 

E o luptă aprinsă la serviciu, e greu de ţinut sub control, pentru că se pot încinge acum războaie de idei, de principii, de opinii bine documentate, vorbele sunt dure, limba ascuţită, reproşurile stau să răbufnească, deci ai grijă cum controlezi energia. Noroc că te lasă Lilith în pace spre final de lună, dar asta nu înseamnă că prima parte a lunii e calmă. Atmosfera poate fi foarte tensionată şi deşi nu-ţi place prea mult să ieşi în evidenţă, ai şi tu visele tale, dorinţele tale, ambiţiile tale şi nu mai poţi sta pe margine. Chiar dacă eşti conştient că ai şi rivali, şi contracandidaţi, şi critici acerbi în spate, nu trebuie să stai cuminte şi umil în banca ta, dacă ai ceva de spus. Luptă pentru principiile în care crezi şi, dacă eşti convins că ai dreptate, spune tare ce gândeşti. Nu va fi uşor, dar dacă în joc e succesul la care visezi, trebuie să pui şi mâna pe arme, la nevoie! 

Adrian Cozma, zodia Fecioară: Trebuie să-ți păstrezi echilibrul între viața de familie și cea profesională

adrian cozmaGuvernatorul tău Mercur merge din nou de-a-ndoaselea luna aceasta, ceea ce-ţi strică şi ţie unele planuri, dar retrogradarea lui poate avea şi un rol pozitiv. Eşti ca înaintea unui examen de viaţă şi, în ajunul examenului, trebuie să recapitulezi materia, să treci în revistă achiziţiile tale de până acum, ce ai acumulat, ce ai adunat, ce ai realizat. Priveşti serios înapoi să vezi pe ce teren te afli şi e posibil să fii mulţumit de rezultate. Imaginează-ţi că tu eşti un boier care se plimbă pe vastele sale domenii, toate acestea sunt lucrate, dezvoltate, întreţinute, vede copacii plini de floare, şi ştie, în sinea lui, că recolta va fi bună, chiar dacă nu a început încă s-o strângă. Mergi mai departe, munceşte cu încredere şi conştiinciozitate, pentru că eşti pe calea cea bună. Nu uita că Jupiter şi Nodul Nord sunt încă aliaţii tăi de nădejde, bine instalaţi în zodia ta (în curând te vor părăsi amândoi), deci acum e momentul să te ocupi mai mult de tine, de propria persoană, de propriile dorinţe, de propriile nevoi. 

Greu vei păstra un echilibru între viaţa de familie, care cere mult de la tine, şi viaţa profesională, care intră cumva în atenţia ta în ultima parte a lunii. Cui să-i dai prioritate, pentru că ambele sunt la fel de importante în ochii tăi. Norocul tău e Jupiter care se află în zodia ta şi te înarmează cu imense cantităţi de energie, cu răbdare, memorie bună şi atenţie la detalii, astfel încât să te poţi împărţi şi pe mai multe planuri, la un moment dat. Posibil să ai mult de învăţat pentru diverse provocări din cariera ta, de exemplu te pregăteşti pentru un examen important, pentru obţinerea unei diplome sau a unui job, tocmai de aceea va fi greu să te concentrezi eficient când şi acasă ai atâtea treburi de rezolvat. Fă un efort, aşează luna aceasta munca pe primul plan, mai ales dacă ţi se pregătesc unele episoade esenţiale pentru profesionistul de mâine. E nevoie de studiu intens, de teorie şi de practică, şi ai şansa, luna aceasta, să acumulezi multă informaţie şi experienţă şi dintr-un plan şi dintr-altul, urmând să le foloseşti apoi în carieră. Unii parcă s-ar afla la momentul decisiv al alegerii viitoarei profesii, alţii vor mai mult şi bat la o uşă greu de deschis, tocmai de aceea studiază profund, pentru a lăsa o impresie bună. Este o perioadă bună pentru succes la examene, mai puţin ultima decadă când Lilith va intra în Scorpion şi naşte erori de interpretare, de calcul, de exprimare. 

Ioan Opriș, zodia Scorpion: Te poți aștepta la un mic haos în viața ta

Ioan Opris (9)Ai doi inamici la poarta ta, luna aceasta: pe Marte care revine, pe 12 mai, prin mers retrograd în zodia ta (deşi a mai traversat-o şi acum câteva luni, semn că nu şi-a încheiat misiunea şi revine “acasă” cu ceva rufe de spălat), şi pe Lilith care, după 9 ani de peregrinări, bate şi ea la poarta ta pe 22 mai. Şi Marte şi Lilith au putere în Scorpion, deci, într-un fel, s-ar putea spune că sunt doi aliaţi, dar reputaţia lor nu e dintre cele mai bune, deci te poţi aştepta la un mic haos prin viaţa ta. Doar de tine depinde cum te foloseşti de energiile lor agresive şi deranjante, pentru că tu, un mare amator de provocări, s-ar putea să te simţi bine în această postură, de a sta la masa ta cu doi companioni… dificili. E incitant, ce mai? Noroc că Lilith, deşi vine în vizită în casa ta, luna aceasta nu formează aspecte importante, semn că intră subtil, tăcută, şi stă cuminte… deocamdată. O ştii doar că a intrat în casa ta şi încă nu începe să facă dezordine. Am spus… încă!

Oricât ai pune tu accent pe cooperare, pe lucrul în echipă sau în tandem, tot nu reuşeşti să te pui de acord cu tovarăşii de lucru. Apar conflicte de la te miri ce, mai ales de la preferinţele foarte diferite. Tu vrei una, celălalt vrea alta, şi de aici se naşte furtuna. Comunicarea e greoaie, nimeni nu găseşte varianta optimă de a se exprima, şi totul înaintează ca melcul. Nu e o perioadă cu progrese vizibile, cu evenimente ieşite din comun în carieră, rezultatele apar lent şi cu mari eforturi, de multe ori fiind nevoit să te întorci la etape mult mai îndepărtate faţă de nivelul la care te aflai acum. Acceptă şi aceste ocolişuri înapoi în timp, pentru că e posibil să fi lăsat ceva acolo, în urmă, care cere acum să fie adus la zi: sarcini restante, planuri abandonate sau eşuate care pot reporni, informaţii uitate prin memorie, toate pot reveni acum la lumină, cu bune sau mai puţin bune… Ar fi momentul ideal să arunci o privire peste o activitate abandonată de la locul de muncă pe care nu ai putut s-o duci la capăt cu succes cândva, pentru că lipsea ceva atunci. curajul, condiţiile optime succesului, o informaţie necesară. Între timp toate acestea s-au echilibrat şi acum ai putea să te foloseşti de noile achiziţii pentru a continua de unde ai lăsat totul sau pentru a o lua de la capăt, cu alte şanse.

Horea Anderco – zodia Rac: Te vezi făcând acelaşi lucru de acum şi peste 10 ani?

horea andercoZodia ta e goală, nimic nu strică liniştea în ograda ta, ceea ce poate fi tradus printr-o plăcută senzaţie de rutină, de plictiseală, de dolce far niente, o atmosferă numai bună de vacanţă. Pe tine nu te vizează nici trigonul de pământ din prima parte a lunii, nici marea cruce cosmică de la finalul lunii, de vreme ce nicio planetă implicată nu se află în Rac, ca atare… ia-ţi liber şi odihneşte-te!

Cariera este şi ea în prim plan, pentru că şi aici resimţi o oarecare schimbare de aer. Ai senzaţia că nu eşti lăsat să te manifeşti în voie, să spui sau să faci ce ai dori, că mereu există un colaborator mai matur sau un superior sever cu ochii pe tine, gata să te critice. Marea cruce cosmică de la finalul lunii îţi cere să te apleci cât se poate de serios asupra planurilor de viitor, de parcă îţi pui – din nou – întrebarea dacă te vezi făcând acelaşi lucru de acum şi peste 10 ani, dacă eşti convins că te afli în cel mai potrivit loc de muncă, dacă ţie chiar îţi place meseria ta… iar dacă răspunsul la vreuna din aceste dileme e neclar, va trebui să stai puţin de vorbă cu tine însuţi ca să iei nişte măsuri. Poate e momentul potrivit să priveşti în trecut, la vremuri când visai la un loc de muncă de vis, în care creativitatea ta va fi apreciată şi lăsată să lucreze în voie… la vremuri când aveai anumite aşteptări de la cariera ta sau visai că vei lucra ce-ţi place, cum îţi place, când îţi place… Cine ştie, poate chiar apare acum şansa de a primi acel lucru, dar ţi se cere un dram de curaj pentru a rupe zăgazurile, pentru a ieşi din mecanismul foarte rigid în care eşti prins. Ai nevoie de o eliberare, dar eliberarea nu vine niciodată de-a gata, pe tavă, ci printr-un fantastic act personal de voinţă. Eşti capabil să-ţi revendici independenţa în plan profesională? Ceva te îmboldeşte… 

Un comentariu

  1. Zodia porcului Răspunde

    E o greșeala ! Toți sunt in zodia porcului! Toți vor sa fure dar nu se știe cui ii iese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.