Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Casa Corpului Didactic Satu Mare a fost botezată. Ce nume va purta (FOTO)

casa corpului didacticCasa Corpului Didactic Satu Mare va avea, începând de astăzi, un nume. Se va numi ”Dariu Pop”, ca recunoștință a celui care a fost una dintre marile personalități culturale ale Sătmarului.

Vom inaugura noua denumire a Casei Corpului Didactic, cu numele Dariu Pop, ca o recunoștință a celui care a fost personalitatea culturală a Sătmarului interbelic. Dariu Pop a fost primul revizor școlar român după 1919. Este cel care a contribuit la ctitorirea a numeroase școli, peste 140 de școli a ctitorit, a înființat prima revistă dedicată cadrelor didactice și este cel care a înființat Casa Școalelor a cărui activitate o continuă Casa Corpului Didactic. Este autor de manuale școlare, compozitor, ziarist, și toate acestea ne cer să îi fim recunoscători pentru ceea ce a făcut”, a arătat directorul instituției, Ioan Viman.  

La eveniment a fost prezent și inspectorul școlar general, Călin Durla, oameni de cultură, cadre didactice.

Este un eveniment important pentru Satu Mare atribuirea denumirii ”Dariu Pop” Casei Corpului Didactic, cu atât mai mult cu cât, în prezent, nicio instituție de învățământ nu mai poartă acest nume. Ce altă instituție ar fi fost mai îndreptățită să poarte acest nume decât Casa Corpului Didactic”, a spus Călin Durla.  

Tot astăzi a fost lansat un număr nou al revistei ”Școala Sătmăreană, care este dedicat lui Dariu Pop și a fost organizat vernisajul unei expoziții cu picturi realizate de profesorul Nicolae Pop din Apa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.