Ceremonie solemnă la Satu Mare de 9 Mai. Sărbătoare cu triplă semnificație (FOTO)

9 mai 2016 | 6 comentarii

Ziua Europei, depuneri de coroane (13)Tripla sărbătoare de la 9 Mai, Ziua Europei, Ziua Independenței și Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste, a fost marcată într-un cadru solemn la Satu Mare. Au fost depuse coroane de flori atât la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eroilor, cât și la Monumentul Ostașului Român.

Astfel, în jurul orei 11.00, la Monumentul Eroilor din cimitirul cu același nume, a avut loc un Parastas și au fost depuse coroane și jerbe de flori de către autorități, asociații și partide politice.

La ora 12.00, festivitatea s-a mutat la Monumentul Ostașului Român de pe bulevardul Vasile Lucaciu. După ce prefectul Radu Bud a trecut în revistă garda de onoare, au fost intonate Imnul de Stat al României și Imnul Europei.

În continuarea festivității, prefectul Radu Bud a transmis mesajul primului ministru Dacian Coloș în cadrul căruia au fost punctate cele trei evenimente majore care au determinat sărbătoarea de azi.

Sărbătoarea de la Satu Mare a continuat cu depuneri de coroane din partea Prefecturii Satu Mare, a Consiliului Județean, a Primăriei, a instituțiilor militare, instituțiilor deconcentrate, a asociațiilor veteranilor de război și a militarilor în rezervă, a unor unități școlare.

Totodată, au mai depus coroane de flori și partidele politice: PSD, ALDE, PNL, PNȚCD, UDMR și Mișcarea Populară. 

Etichete: , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (6)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. mama spune:

  Cred că ordinea firească pe care ar fi trebuit să o afișați este Ziua Independenței,Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste și Ziua Europei. Să ne ajute DUMNEZEU.

 2. ardelean spune:

  Draguta brunetica din primul rand, de la ALDE… . Cine este?

 3. matroz spune:

  Mare aglomerare,mare…Cat pe ce sa nu mai incapa romanii de reprezentantii iudeomeristi !

 4. Bratianu spune:

  noroc cu copiii ca a fost cineva sincer…

 5. satmareanul nemultumit spune:

  Cum stiti voi sa politizati totul! Mai ceva ca pe vremea PCR …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest