Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Drumul județean Tășnad – Mădăras intră în reabilitare. Lucrările vor începe în curând

tasnad madaras1Drumul județean Taşnad – Cig – Eriu Sâncrai – Craidorolţ – Pişcari – Terebeşti – Gelu – Mădăras va fi modernizat, iar lucrările vor începe în scurt timp. Predarea amplasamentului pentru începerea lucrărilor a avut loc astăzi, la Mădăras, în prezența președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef, a managerului public al județului, Nicolae Bura, senatorul Pataki Csaba, consilierul local Kovács Máté, a constructorilor și proiectanților.

Executantul lucrărilor este Antrepriza Reparaţii şi Lucrări – ARL Cluj SA, valoarea investiției fiind de  peste 46 de milioane de lei fără TVA. Durata de execuţie a lucrărilor este de 36 luni de la emiterea ordinului de începere, iar perioada de garanție este de 3 ani de la data recepţiei la terminarea lucrărilor.

Lucrările vor începe concomitent din ambele capete, atât din Mădăras cât și din Tășnad, urmând ca echipele de constructori să se întâlnească la mijlocul tronsonului. Se va lucra pe porțiuni de câte 500 de metri, pe o singură parte, astfel încât să nu fie afectat traficul. 

tasnad madaras2

Modernizarea drumului se va face pe o lungime de 36,987 km iar lățimea părții carosabile va fi de 6,5 m. În cadrul aceluiași proiect se vor realiza și 64 de podețe transversale, șanţuri de pământ și rigolepe o suprafață de 67 metri. Se vor amenaja și drumurile laterale pe toată lungimea drumului modernizat, accesul la acestea fiind făcut prin 163 de podețe. Totodată se vor reface și 672 accese la proprietăți și podețe pentru fiecare proprietate în parte.

Pe această suprafață de drum se vor turna două straturi de covor asfaltic, fundație de piatră spartă și balast și un strat de geotextil cu rol anticontaminator.

2 comentarii

  1. Cristian Silaghi Răspunde

    Si la ce patina mea le trebuie 36 de luni sa termine? Transporta materiale cu găleata sau ce fac? Altii in 36 de luni fac 300 de ki

    • Unu' Răspunde

      Ce n-ai inteles?
      36 de luni de contract + inca vre-o 10 luni de tărăgănat și iaca ajungem pâmă la următoarele alegeri …
      Așa se practică la noi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.