Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

A fost desemnată Miss Comuna județul Satu Mare. Cine este câștigătoarea competiției (FOTO)

Miss Comuna judetul Satu Mare (31)Pentru al treilea an la rând, la nivelul județului Satu Mare a fost organizată competiția ”Cea mai curată și bine gospodărită comună”, sau Miss Comuna, cum mai este numit concursul.

Organizatorul competiției, Consiliul Județean Satu Mare, a elaborat un criteriu de punctaj în baza căruia a fost desemnată cea mai frumoasă comună din județ, festivitatea de premiere având loc astăzi, pe platoul din Piața 25 Octombrie.

Dacă în primul an câștigătoare a fost comuna Petrești, în al doilea an comuna Culciu, în acest an cea mai curată și bine gospodărită a fost declarată comuna Căpleni, care a acumulat 378 de puncte.  Pe locul doi s-au situat comuna Odoreu, cu 376 de puncte, locul trei fiind ocupat de Urziceni, cu 358 de puncte. De asemenea, comunei Petrești i-a fost acordat premiul de excelență.

Comuna câștigătoare a primit din partea Consiliului Județean o autofurgonetă VW Caddy, premiul doi un premiu în valoare de 10.000 de euro pentru achiziționarea de utilaje pentru întreținerea spațiilor aflate în domeniul public, iar premiul trei este în valoare de 5.000 de euro bani ce vor fi folosiți pentru lucrări reparații sau întreținere a școlilor sau a altor clădiri aflate pe domeniul public. De asemenea, premiul de excelență a constat în 10.000 de euro, bani ce pot fi folosiți cum decide conducerea comunei. 

Premierea a fost făcută de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, care a declarat că prin această competiție mobilizează autoritățile locale.

”A fost o competiție extrem de strânsă și mă bucură faptul că, față de anii precedenți, s-a schimbat foarte mult clasamentul. Asta înseamna că au înțeles această acțiune, acest proiect, și este de bun augur”, a spus Stef.

La rândul său, vicepreședintele Rudolf Riedl a spus despre competiție că este un lucru bun și că își dorește ca aceasta să fie păstrată și în continuare.

Primarul comunei Căpleni, Mosdoczi Vilhelm, a spus că secretul câștigării competiției constă în faptul că fiecare își face treaba conștiincios acolo unde este pus. Primarul la Primărie, profesorii la școală, cetățenii își mențin curate și bine înteținute gospodăriile. Acesta mai spune că premiul este binemeritat de comuna Căpleni.

Au fost însă și nemulțumiți. Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, care a pierdut ”la mustață” primul loc, consideră că depunctarea acestei comune pentru că nu există servicii sociale nu este justificată în condițiile în care la Odoreu sunt două centre de protecție a copilului: una de stat una privată. 

Un comentariu

  1. Satmareanul Răspunde

    Aldi si aici s-a bagat, ar fi bine sa se bage si in closet dupa care sa traga apa ! ar fi singura modalitate de a curata un mediu infect al judetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.