Kereskenyi Gabor: Primarul s-a trezit să facă un nou scandal în Consiliul Local (VIDEO)

25 mai 2016 | 29 comentarii

Magyar Lorand, Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba (6)Candidatul UDMR la Primăria Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a susţinut astăzi o conferinţă de presă având ca temă şedinţa de Consiliu Local convocată pentru joi de primarul Dorel Coica, în care se vor relua mai multe proiecte de interes care nu au fost adoptate, precum organigrama Primăriei şi a unor instituţii subordonate, reglementarea situaţiei juridice a terenului pentru mall-ul NEPI şi altele.

“Convocarea şedinţei de mâine reprezintă un act huliganic din partea primarului PSD, din partea primarului încă în funcţie. Primarul PSD mai are 10 zile din mandat şi s-a trezit brusc să facă din nou scandal în şedinţa Consiliului Local. Mai mult de 50% din consilierii în funcţie nu vor mai fi consilieri în mandatul următor, deci considerăm că nu este cazul să fie dezbătute strategii, regulamente, organigrame şi aşa mai departe. Şi eu personal aş fi participat la o şedinţă festivă a Consiliului Local al municipiului Satu Mare ca să fie urmată de inaugurarea celui de-al treilea pod, inaugurarea celor 2.000 de blocuri izolate termic, sau inaugurarea aşa zisului IT Valley care l-a propus dl primar în 2012, sau inaugurarea mai multor promisiuni pompoase din 2012, dar din păcate nu este vorba despre o şedinţă festivă, nu este vorba de prezentarea realizărilor, ci în loc de reabilitare, este vorba de o nouă provocare”, a declarat Kereskenyi.

El consideră că ordinea de zi a şedinţei a fost întocmită “cu sfidarea aleşilor locali şi a locuitorilor“, afirmând că primarul este pus pe scandal.

“Este inaceptabilă această atitudine a primarului faţă de consilieri în primul rând. Timp de patru ani consilierii au fost jigniţi, primarul nu a fost în stare să prezinte  niciun raport de activitate, nici măcar rapoartele în ceea ce priveşte acele excursii pe nişte locaţii exotice ca China, Miami, Franţa, conform Legii 393 el are obligaţia să prezinte la proxima şedinţă de Consiliu după aceste aşa zise vizite oficiale”, a mai spus Kereskenyi.

Consilierul Masculic Csaba a catalogat inadmisibil faptul că înainte cu 10 zile de finalul mandatului să se discute schimbarea organigramei, considerând că se doreşte de fapt “legalizarea pe posturi” a apropiaţilor edilului care au fost numiţi în funcţii fără concurs.

Consilierul Magyar Lorand a spus că primarul continuă şirul circurilor balcanice, explicând că Dorel Coica nu a adus un echilibru în Consiliul Local şi a jignit consilierii.

În final, consilierii au spus că îşi menţin poziţia pe care au avut-o până acum la proiectele de hotărâre, atâta timp cât nu sunt modificate şi consideră că respectă cadrul legal.

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (29)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. NEPI spune:

  Dasiiiigur daca ajunge Kereskenyi primar la prima sedinta pune pe lista terenurile pentru NEPI nu?
  Ce aveti mai fratilor cu construirea acelui mall ziceti direct ce va doare?

 2. satmarean. spune:

  Domnule Gabor , dumneavoastra sunteti cel care face tot scandalul ,nu numai la Primarie .Nu sunteti de acord cu nimic! Fiti sigur ca nici noi nu o sa va votam!

 3. Daniel spune:

  Mi se pare normal sa convoace sedinte ca doar este primar in functie.Rusine sa va fie ca tot timpul bagati bete in roate!Dar si cu betele voastre in roate toto Coica o sa castige!

 4. radu. spune:

  De ce de fiecare data cand vrea sa faca ceva spuneti ca face scandal? Dar daca un primar munceste si face tot ce-i sta in putinta pentru orasul pe care il conduce , inseamna ca face scandal? Sunteti penibil ,domnule Kereskenyi!

 5. Emilia Vancea spune:

  Oricum ,pozitia voastra , a celor din UDMR, intotdeauna a fost impotriva proiectelor benefice orasului.Asa ati facut si cu cladirea scolii 5 in care puteau sa invete copiii nostri! Dar nu ati fost de acord nici cu asta! Daca era vorba de copiii vostri poate ati fi gandit altfel.

  • M spune:

   dar de renovarea teatrului ce zici? Ca doar nu crezi ca Coica a facut proiectul, el a taiat doar panglica.

   • Emilia Vancea spune:

    Oricum merita felicitat ca doar de cand este el primar s-a reabilitat teatrul si pentru asat trebuie sa i multumim.E primarul care s-a gandit si la iubitorii de teatru.

    • pinochio spune:

     ce spune doamna emilia ca primarul coica a reabilitat teatrul? :) postacii astia de serviciu :) ia intreaba-l tu emilia poate iti spune cum a fost cind n a vrut sa le deea salarii la actori si ar fi vrut sa desfiinteze teatrul si cum e cu proiectul asta cine a inceput proiectul/ cum te numesti doamna vancea sau vaca?

    • Afrodita spune:

     macar atata sa faca mafiotul coi ca. In cateva zile deschidem sampania ca pierde Primaria!

 6. Radu spune:

  De fiecare data ei sunt problemele orașului! RUȘINE UDMR!

 7. cocky spune:

  la cite pozne a scos coica lasati-o s-o mai dea si pe asta ca e ultima… si catre cetatetii de mai sus cu comentariile….coica nu a facut nimic ca nu a adus el bani de acasa, eventual a luat bani de la voi si a cirpit cite ceva. Asta dupa ce a umflat buzunarul si burta. Intrebati-l pe stimabilul cum mai reuseste cu fiscul la SC Coica … fara chitante la pacienti si salariul minim la personal sa nu plateasca taxe la stat…

  • Robi spune:

   Coica ne a scapat de mizeriile si sobolanii stransi pe langa garajele alea infecte , a reabilitat scoli, a asfaltat strazi de pamant, a modernizat piete….. Mai vrei?E singurul primar care merita votat in continuare!

 8. Zoli Kovacs spune:

  Eu nu stiu ce e cu domnul asta din UDMR. In loc sa tace acum tot umbla gura si ce nu trebuie. Eu m-am lamurit ce poate capul lui.Coica merita sa votez si eu.

 9. traian spune:

  Foarte bine ,domnule Coica ! Nu va lasati la ei. Noi va sustinem!

 10. Gâgă spune:

  Părerea mea despre consilieri e că sunt nişte hahalere,şi asta nu pentru că nu votează toate prostiile lui Coica.Pur si simplu sunt niste găşti care au ajuns acolo printr-o asociere fară legătură cu scopul de a face bine oraşului.I-am văzut deseori cum sunt fentaţi de Coica şi puşi să voteze ,,ca primarul”.Ex.:parcarile demolate inutil şi bani cheltuiţi de-a lela.

 11. Coica Costel Dorel Mişel spune:

  SUNT PROFUND DEZAMAGIT CA UDMR NU MA MAI LASA SA FUR IN CONTINUARE. DE ACEEA FAC BAGAJELE SI MA INTORC LA VANJU MARE. LA REVEDERE DRAGI SATMARENI, V-AM MINTIT DESTUL.

 12. dr cotas spune:

  Cetatene Coica! Ar fi cazul sa prezinti ce ai facut, si de ce ai ascuns de la DNA cele 2.500.000 de lei??? Si daca este adevarat ca ai divortat de la sotia pentru a salva AVEREA???

 13. larisa pop spune:

  Buna seara la toti! Citesc si raman uimita .Nu imi vine sa cred cate idiotenii le trec prin cap unora.Ca e neagra , ca e alba , oricum cate proiecte a realizat Coica in 4 ani nu au realizat si nu vor realiza altii in 10 ani.

 14. fanica spune:

  Pupa-l in cur cu asa-zisele realizări,pupincurist-o!!!

 15. adriana spune:

  Sa va fie rusine domnule Kereskeni!!! Numai bete in roate ati bagat! Ce ati facut cat ati fost viceprimar??? Iar acum in loc sa fiti in Parlament de trei luni va tot faceti campanie!

 16. cristi spune:

  La mine pe Ostovului și-au făcut țiganii din blocul alăturat WC personal, nimeni nu face NIMIC

 17. Pop Ioan spune:

  Primarul mincinos COICA de 2 bani valoare, iarasi a vrut scandal la sedinta consiliului…
  fara respect pentru orasul Satu Mare. Asa a invatat in oltenia, sa mearga acasa dobitocul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest