Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Liberalii vor să aloce mai multe fonduri de la Consiliul Judeţean pentru investiţii

Virgil Enatescu, Romeo Nicoara, Carmen Dobra (03)Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Satu Mare, Romeo Nicoară, alături de candidații Virgil Enătescu și Carmen Dobra, au susținut astăzi o conferință de presă în care și-au prezentat câteva din planurile lor în fruntea judeţului, semnalând totodată şi unele nereguli descoperite în timpul actualei administraţii.

“Am descoperit foarte multe nereguli în aceşti ani în ce priveşte cheltuielile efectuate, au descoperit şi Curtea de Conturi acest lucru. Noi vom face o foarte bună analiză la sfârşitul acestei campanii, sperăm la preluarea mandatului la Consiliul Judeţean, o bună analiză a cheltuielilor care s-au făcut şi vom încerca optimizarea lor, astfel încât să reducem decalajul pe care îl avem azi, de 80 la 20: 20% cheltuieli spre investiţii şi aproape 80% cheltuieli pentru funcţionarea Consiliului, însemnând aparatul propriu sau instituţiile subordonate.

Vrem să reducem acest decalaj, să ridicăm procentul investiţiilor mai mult decât până acum, fiindcă Satu Mare are nevoie, am descoperit foarte multe probleme legate de infrastructură, este un subiect foarte fierbine, a fost şi o să fie un subiect al acestei campanii electorale. Am fost şi am văzut multe raportări şi laude referitoare dezvoltarea infrastructurii în ultimii ani, dar este mult loc de mai bine. Sunt zone sărace în judeţul Satu Mare care au nevoie de sprijin acum”, a declarat Romeo Nicoară.

Referitor la campania electorală, Romeo Nicoară a precizat că se există o stare de spririt optimistă în jurul PNL, dar a remarcat unele derapaje, în special al celor de la ALDE.

“Noi considerăm că există o stare de spirit optimistă. Există o dorinţă destul de mare de participare la vot. Nu am întâlnit foarte multe practici nelegale, sau care nu sunt în acord cu noile prevederi legale, deşi unele ieşiri în decor, derapaje ale unora sau altora le-am observat şi noi. De exemplu, în acest weekend, am observat la Cămărzana, candidatul ADLE la preşedinţia Consiliului Judeţean umbla cu goarna şi sufla tare pe acolo prin comună, lucru interzis de lege sau vineri seara ALDE şi-a ţinut o şedinţă de partid în clădirea Consiliului Judeţean. Nu considerăm că trebuie să amestecăm activităţile de partid cu activităţile institiuţiilor publice, sunt sedii de partid, fiecare îşi poate desfăşura activitatea, dar nu în instituţii publice. Acest lucru din ce ştim noi, nu este permis de lege”, a spus Nicoară.

El este de părere că Satu Mare are nevoie de o schimbare, nu de lideri care au dezamăgit electoratul.

“Satu Mare are nevoie de schimbare, Satu Mare trebuie să se modernizeze, Satu Mare nu mai are nevoie de o admnistraţie PSD-ALDE, care până în acest moment a adus deservicii mari judeţului Satu Mare, şi prin lideriii pe care îi au şi care prin nenumăratele lor promisiuni au amăgit cetăţenii sătmăreni şi iată că astăzi, după patru ani, ne uităm în jur şi vedem că nu s-a realizat mare lucru din ce ei au promis în 2012, de aceea noi vom îndemna cetăţenii sătmăreni să facă o schimbare în acest an, să facem ordine în judeţ şi municipiu şi să schimbăm conducerea care până acum eu cred că a dezamăgit sătmărenii”, a mai spus candidatul PNL.

 

7 comentarii

  1. Traian Răspunde

    Satu Mare are nevoie de schimbare, Satu Mare trebuie să se modernizeze, Satu Mare nu mai are nevoie de o admnistraţie PSD-ALDE, care până în acest moment a adus deservicii mari judeţului Satu Mare.

  2. androne Răspunde

    Ce oameni de tot căcatul sunt în P. N. L după ce Enatescu a înjurăt-o pe Dobra ca la ușa cortului acuma stau în jurul unui trântor.
    .

  3. Adriana Bancos Răspunde

    nu mai aveti viitor, hotii de la PDL au preluat conducerea PNL-ului ca sa-si ascunda imaginea.
    Niste JIGODII DE OAMENI HOTI!

  4. Sandor Răspunde

    Jegosilor

  5. Gandesc Răspunde

    Macar vin cu o propunere calumea, culoarea rosie nu a putut sa faca de cind e in politica.
    Exemplu si pentru karate kid IQ=0

  6. Liberalul Răspunde

    Dragi sătmăreni, vă invităm să fiți alături de noi! Împreună, în PNL, cel mai vechi partid istoric și singurul partid liberal, avem acum șansa de a face istorie: prima administrație cu adevărat de dreapta, după foarte mulți ani, în Satu Mare!
    Vă mulțumim!

  7. cipri Răspunde

    oameni de 3 parale, sa nu zic altceva…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.