Ultima actualizare: azi, 09:58

Locale

Mișcarea Populară a rămas fără listă de candidați la Consiliul Local Satu Mare

BEC Satu MareLista de candidați propusă de Mișcarea Populară pentru Consiliul local Satu Mare a fost respinsă de Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) nr. 1 din cauza unor probleme în ceea ce privește listele cu semnăturile de susținere.
Potrivit judecătorului Camelia Pop, locțiitor al președintelui BEC, au fost sesizate mai multe erori la lista propusă de Mișcarea Populară, motiv pentru care a fost respinsă. Reprezentanții formațiunii politice au contestat decizia BEC  la Tribunalul Satu Mare, însă a fost respinsă de magistrați. Astfel că, pentru alegerile din 5 iunie, Mișcarea Populară va avea doar candidat la Primăria Satu Mare, pe Csaki Csongor, fără a avea consilieri locali.

De asemenea, tot la BEC, reprezentanții UDMR au depus o contestație în ceea ce privește candidatura lui Adrian Dumitru Crâșmar pe lista de consilieri a ALDE pe motiv că soția acestuia este membru în Biroul Electoral Județean. Contestația a fost respinsă pe motiv că starea de incompatibilitate este a soției candidatului și nu a candidatului în sine, astfel că Adrian Dumitru Crâșmar rămâne în continuare pe lista de consilieri ALDE. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.