Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Obligatoriu la dreapta pe strada Horea. Doar dacă se vede indicatorul (FOTO)

str horea satu mare (2)În urmă cu circa două săptămâni, autoritățile sătmărene au decis introducerea obligativității virajului la dreapta a celor care vin de pe strada Horea spre bulevardul IC Brătianu, după accidentul în urma căruia un sătmărean și-a pierdut viața. În acest sens, acolo a fost instalat și indicatorul care îi obligă pe șoferi să vireze la dreapta, iar timp de circa o săptămână, în intersecția respectivă s-au aflat și polițiștii locali care dirijau circulația pentru cei ce nu erau atenți la semn.

Astăzi, însă, mai mulți șoferi au ignorat semnul respectiv și și-au permis să vireze la stânga, lucru interzis după noile reglementări. Ce i-a determinat pe acești șoferi să își riște permisul de conducere?

Semnul nu era vizibil din cauza a două autofurgonete destul de înalte. În această situație, o mașină cu număr de Austria a luat-o la stânga. Imediat a fost urmată de o altă mașină. E foarte probabil ca șoferul autoturismului cu număr de Austria să fi fost un sătmărean care s-a întors de curând acasă și care să nu fie familiarizat cu noile reguli de circulație. Neavând posibilitatea să vadă semnul care obligă la dreapta, șoferul cu pricina a virat la stânga neștiind că este interzis.

str horea satu mare (5)

Semnul de circulație care obligă șoferii să vireze la dreapta este așezat prea jos și nu poate fi văzut de participații la trafic dacă exact în dreptul lui este parcat un autovehicul mai înalt.

Că au văzut sau nu semnul, șoferii care virează la stânga riscă să le fie suspendat permisul de conducere. Dacă sunt prinși de polițiști că au făcut virajul ilegal le va fi foarte greu să le spună acestora că nu au văzut semnul. Așadar, șoferilor li se recomandă să circule cu atenție pe strada Horea și să vireze doar la dreapta. 

3 comentarii

  1. Fara Cap Răspunde

    Am mai zis si ma repet. Se poate vopsi pe carosabil indicator si se poate pune parapet de plastic proviziriu sau definit ,ca si in sensurile giratori, pe linia continua.

  2. Bratianu Răspunde

    tocmai pentru că ai spus nu vor face! ce, ei sunt proști să asculte de alții? ei sunt deștepți…

  3. ovi Răspunde

    Cine a mai debitatsi chestia asta cu obligatoriu la dreapata, niste tampiti, daca in fiecare loc unde are loc un accident s ar inchide circulatia ar trebuie sa circulam prin aer. Domnilor ganditi cu capul nu cu dosul..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.