Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Secție de Arheologie nouă la Muzeul Județean. Azi a fost inaugurată (FOTO)

arheologieArheologii de la Muzeul Județean Satu Mare au, începând de astăzi, condiții mult mai bune de lucru odată cu inaugurarea noii clădiri a secție. Fondurile necesare pentru reabilitarea clădirii au fost alocate de Consiliul Județean Satu Mare.

Directorul Muzeului Județean, Felician Pop, a arătat că această clădire a fost recent câștigată în instanță de Consiliul Județean.

”Clădirea acesta în care își va desfășura activitatea secție de Arheologie a Muzeului Județean Satu Mare este o clădire recuperată în instanță. În vreme ce auzim doar pierderi uriașe de imobile în județ, iată noi am reușit să recuperăm această această clădire care aparține de drept Consiliului Județean. Când am preluat clădirea ploua înăuntru, nu erau instalații, nu erau uși, nu erau geamuri, și am spus că dacă totuși am câștigat în instanță un bun al comunității, suntem obligați să-l și păstrăm așa cum trebuie. Am beneficiat de sprijinul substanțial al Consiliului Județean Satu Mare și am refăcut din temelii această clădire căreia i-am dat activități diverse. O mare parte este secția de Arheologie, o încăpere o avem pentru arhiva muzeului, iar o parte este atelierul de restaurare lemn. Prin această investiție, reușim ca și arheologii să aibă cele mai bune condiții pentru a-și desfășura activitatea. Cred că prin acest spațiu, după restaurarea laboratorului zonal, ne îndreptăm încet spre ideea unui muzeu modern care să fie la nivelul anului 2016”, a spus Felician Pop.

Șeful secției de Arheologie, Robert Gindele și-a exprimat convingerea că de acum vor avea condiții mult mai bune de lucru.

”Ne bucurăm foarte mult pentru noul sediu al secției de Arheologie. Credem că este o investiție foarte bună pentru viitor, cred că destinația clădirii a fost bine aleasă. Ne bucurăm că avem birouri renovată și o să avem condiții mai bune de lucru ca și până acum”, a spus Robert Gindele.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a spus că și celelalte secții ale muzeului vor fi reabilitate.

”Toate aceste reabilitări sunt extrem de importante și mă gândesc că acum vor fi probleme cu restul secțiilor pentru că acum toți vor dori să li se reabiliteze secțiile. Eu pot să vă garantez că se va întâmpla acest lucru pentru că așa este normal. Este foarte important ca angajații publici să aibă condiții normale de muncă. Această procedură de schimbare la față a instituțiilor va continua. Mă bucur foarte mult că am ajuns în acest moment și vrem să ajungem și la alte secții. Avem un proiect scris de reabilitare integrală a întregii clădiri a muzeului”, a spus Ștef.

La inaugurarea secție de Arheologie a fost prezent și primul director al Muzeului Județean Satu Mare, Tiberiu Bader, care a depănat câteva amintiri din acea perioadă.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.