Ultima actualizare: azi, 11:58

Locale

Un sătmărean, propus la Curtea Constituțională

Varga_AttilaSătmăreanul Varga Attila, membru UDMR care a fost parlamentar în mai multe mandate, ar putea fi propus la Curtea Constituţională. Conform relitatea.net, Varga Attila ar fi susinut şi de PSD dar îl are ca şi contracandidat pe  vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru.

 Ioan Chelaru a declarat marţi că ar putea spune “da” în cazul în care va fi propus de Senat şi de grupul PSD pentru un post de judecător la Curtea Constituţională, dar a refuzat să dea mai multe detalii referitoare la discuţiile pe acestă temă, notează Mediafax.

Întrebat, după şedinţa Biroului Permanent de la Senat, dacă va fi propus de grupul PSD pentru un post de judecător la Curtea Constituţională, Chelaru a spus: “Nu ştiu, eu n-am discutat subiectul, urmează probabil la grupul parlamentar să se discute acest subiect. (…) Sigur că în măsura în care grupul va aprecia că activitatea mea anterioară, pregătirea mea profesională şi experienţa pe care o am sunt suficiente sau sunt necesare şi ar aduce un plus reprezentantului pe care grupul parlamentar sau Senatul îl va trimite (…), mă gândesc că aş putea spune da, dar urmează să analizăm.”

Vicepreşedintele Senatului a mai precizat că este un subiect care a fost discutat de mai multe ori, dar preferă să păstreze o rezervă pentru că nu ar vrea să facă declaraţii despre un lucru care nu se adevereşte.

Chelaru a adăugat că toate candidaturile vor fi analizate de Comisia juridică, urmând ca aceasta să facă un raport care ar putea fi gata luni, saptămâna viitoare, în condiţiile în care termenul dat de CCR pentru propuneri este de 1 iunie.

Curtea Constituţională a trimis o scrisoare Senatului în a doua jumătate a lunii aprilie prin care solicită declanşarea procedurii de numire a unui nou judecător, având în vedere că mandatul lui Valentin Zoltan Puskas urmează să expire.

De asemenea, mandatul preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, şi a judecătorului Tudorel Toader urmează să expire, în locul lor urmând să fie numiţi judecători de către Preşedinţie şi Camera Deputaţilor.

Sătmăreanul Varga Attila a fost deputat UDMR în perioada 1992 – 2012. El este doctor în drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.