Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Vasile Dârle ameninţă că blochează conturile Consiliului Judeţean

dialog social, vasile darlePreşedintele Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului Satu Mare în vederea recuperării unor sume de la Consiliul Judeţean pentru asistenţii maternali profesionişti, după ce au câştigat în instanţă aceste drepturi, având hotărâri definitive şi irevocabile.

În şedinţa Comisiei de Dialog Social de astăzi, Vasile Dârle i-a solicitat prefectului Radu Bud să intervină în sprijinul membrilor de sindicat care au câştigat procesele, fiind vorba despre 107 persoane care au de primit mai bine de 600.000 de lei. El a explicat că s-a adresat în repetate rânduri conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului dar şi Consiliului Judeţean, care este ordonator principal de credite, cu hotărârile definitive, dar li s-au mai solicitat documente în plus, în loc să li se rezolve problema, prin urmare este hotărât să ceară blocarea conturilor instituției. 

Vasile Dârle a spus că sumele reprezintă indemnizaţiile aferente concediului de odihnă efectuat de asistenții maternali împreună cu copiii aflaţi în plasament pentru fiecare an din perioada 2011-2014.

Luni avem cu executorul judecătoresc şi dacă nu rezolvăm până atunci ne rezervăm dreptul de a solicita executarea silită“, a punctat Dârle.

Prefectul Radu Bud i-a spus că va transmite conducerii Consiliului Judeţean minuta şedinţei, pentru a fi informaţi despre intenţiile sale, şi că reprezentanţii Consiliului au fost invitaţi la întâlnire pentru a-şi exprima poziţia, dar nu au participat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.