Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Zilele Cenaclului Cronograf au debutat azi (FOTO)

cronograf1Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare a organizat astăzi prima ediție a Zilelor Cenaclului Cronograf, care s-a desfășurat în Galeria de Artă a instituției.  Evenimentul își propune promovarea revistei aflată la primul număr, promovarea cărților scriitorilor din județ prin participarea a numeroși autori din țară și județ.

Manifestările de astăzi au debutat cu prezentarea revistei „Cronograf”, revistă de cultură și atitudine a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Au continuat apoi cu prezentarea cărților invitaților și a revistelor din țară și anume Relu Coțofană-volumul de poezie: ”A la recherche du temps irréel”, Editura PIM, Iasi, 2015, ”Paradigme virtuale” Editura PIM, Iasi, 2014 și ”Confesiuni în virtu@l”, Editura PIM, Iasi, 2014.

De asemenea, au mai fost prezentați Pavel Azap – revista „Tribuna” Cluj, Cenaclul Scriitorilor din Maramureș- Antologie, George Călin – „Umbra Curcubeului”, „Nemistuie Lacrimi”, „Lacrimi pe floare de lotus”, revista „Apolon”, „Apolon Junior” (București) dar și Victoria Milescu -„Cenușa verii” (București).

Tot azi, după-amiază, cu începere de la ora 16.00, în aceeași loocație se va desfășura simpozion „Provocările periferiei” în cadrul căruia vor expune Felician Pop, George Călin și Relu Coțofană.

Zilele Cenaclului Cronograf se vor încheia mâine cu o excursie în zona de sud a județului Satu Mare.

În județul Satu Mare s-a constituit de peste un an de zile un cenaclu literar care întrunește scriitori din tot județul, activitățile Cenaclului Cronograf se desfășoară în cadrul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale și sunt numeroase: lansări de carte, prezența la majoritatea activităților culturale din județ, colaborări cu scriitorii din țară și străinătate. Membrii cenaclului colaborează  cu revista Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare-Revista Cronograf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.