Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită la Satu Mare

ziua familieiAsociația Stea, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, inivită sătmărenii duminică, 15 mai 2016, cu începere de la ora 13.00, în zona terenului de pick-nick amenajat pe malul Șomeșului în cartierul „Micro 16” lao sărbătoare ce marchează „Ziua Internațională a Familiei”. Scopul acestui eveniment este acela de sensibilizare a membrilor comunității cu privire la importanța familiei.

Evenimentul este dedicat familiilor cu membrii de toate vârstele care sunt așteptați la o serie de concursuri și jocuri de societate pregtite cu mult drag de echipa Asociației Stea împreună cu voluntarii din licee sătmărene.În intervalul orar 13.00 – 16.00, participanții vor putea trăi bucuria de a-și peterece împreună timpul liber într-o atomosferă destinsă de sărbătoare având posibilitatea de a încerca în familie o serie de jocuri de societate puse la dispoziție de către organizatori, dar și de a profita de spațiile amenajate de municipalitate pentru alte activități în aer liber (terenuri de sport pentru fotbal, handbal, volei, badminton, teren trial pentru biciclete, tenis de masă, etc).

Cei mari sunt invitați să facă echipe (minim 3 membrii) pentru a participa la un concurs de bogracs. Materia primă și echipamentele necesare vor fi puse la dispoziție la fața locului de către organizatori.După desemnarea echipei câștigătoare, preparatele realizate vor putea fi degustate în mod gratuit de către participanți.

Cei mici sunt așteptați la standuri de face-painting și ateliere de desene, iar din jumătate în jumătate de oră (în intervalul 14.00 – 16.00), familiile doritoare se pot înscrie la o serie de concursuri sportive prin care își vor testa dibăcia și agilitatea în câștigarea diplomelor pregătite pentru cele mai deosebite familii din Satu Mare.

Programul concursurilor este următorul :

  • De la 14.00: „Ștefetă cu 3 echipe”: câte trei echipe compuse din câte 12 membrii vor parcurge pe rând un traseu marcat respectând indicațiile voluntarilor (mersul piticului, săritul broaștei, etc). Câștigă echipa care termină prima.
  • De la 14.30: „Bereta” : membrii a câte două echipe de 15 jucători se vor întrece în a aduce în propria tabără o beretă aflată la mijlocul terenului de joc fără a fi interceptată de echipa adversă
  • De la 15.00: „10 pase”: două echipe din câte 15 membrii vor urmării să facă 10 pase consecutive cu o minge înainte ca echipa adveresă să preia controlul mingii sau ca aceasta să atinga solul. Câștigă echipa care reușește prima să facă cele 10 pase.
  • De la 15.30:„Ștafetă cu 2 echipe”: două echipe din câte 10 persoane vor avea de deplasat dintr-o parte intr-alta a terenului de joc o serie cuburi cu litere din care în final vor trebui să alcătuiescă un cuvânt surpriză. Câștigă echipa care reușește prima să formeze cuvântul indicat la capatul corect al terenului.

În cadrul evenimentului sătmărenii vor putea afla de la echipa Asociației Stea detalii despre programele de voluntariat derulate în cadrul acestei organizații, fiind încurajați ca împreună cu familiile lor, să-și dedice o parte a timpului lor liber pentru astfel de activități. Părinți și bunici, pot alege să transmită lecții prețioase de viață copiilor și nepoților lor participând împreună în activități periodice de voluntariat în folosul unor copiii și tineri din medii defavorizate. Dincolo de a face fapte bune, cei implicați au oportunitatea de a decoperi că au puterea de a acționa asupra unor probleme grave ce afectează societatea, dobândind multiple competențe importante pentru propriul lor viitor și dându-și seama de șansa pe care o au de a se fi născut într-o familie care îi sprijină să se dezvolte.

În eventualitatea unor condiții meteo nefavorabile, evenimentul va fi amânat la o dată ce ce va fi comunicată ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.