Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Andreea Paul: 1 din 5 sătmăreni activi sunt plecați la muncă în străinătate

andreea paul (1)Deputatul PNL Andreea Paul a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, că că unul din cinci sătmăreni activit este plecat la muncă în străinătate.

“Ca deputat liberal propun ca luna august să fie luna dedicată diasporei din Satu Mare. Una dintre priorități este să generăm investiții în județ cu bănuții lor câștigați cu trudă afară. Sătmărenii plecați la muncă în Anglia care vor fi nevoiți să se reorienteze în anii următori trebuie să aibă o șansă aici, acasă. Chem Consiliul Județean și primarii într-un parteneriat pentru crearea de noi locuri de muncă. Suntem la PNL. Avem această obligație. Nu este suficient să împărțim pachete cu alimente la cei peste 70 de mii de sătmăreni cu venituri mici. Sătmărenii au nevoie de locuri de muncă bine plătite”, a declarat deputatul.

O altă prioritate a deputatului este concentrată pe nevoile miilor de copii cu părinții plecați la muncă în străinătate, dar și de părinții în vârstă care au nevoi speciale și familiile sau copiii lor sunt plecați afară.

“Cifrele oficiale ale ultimului rencensământ al populației sătmărene din 2011 indică 12.746 de persoane plecate la muncă în străinătate, din care aproape 700 sunt plecați în Anglia. Aceste cifre sunt foarte mult subevaluate. Mulți nu s-au declarat plecați și mulți alții au plecat în ultimii 5 ani. Doar în Țara Oașului, avem localități întregi depopulate de oșenii plecați la muncă în Anglia, cum ar fi Racșa, Târșolț, Certeze și chiar Cămărzana. Din estimările mele, peste 2000 de sătmăreni sunt plecați la muncă în Anglia, iar 1 din 5 sătmăreni activi sunt plecați la muncă în afara țării”, a mai spus parlamentarul.

2 comentarii

  1. Lasa-ne Răspunde

    Lasa-ne, lasa-ne! Plecati de pe unde ati venit!capusa ejectata de la centru!

  2. Unu' Răspunde

    Cei plecați nu mai reivn din cauza voastră, a clasei politiced infecte din românica!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.