Ultima actualizare: azi, 07:48

Locale

Canicula i-a trimis pe unii sătmăreni la Urgențe. Alții au ajuns aici beți

urgente satu mareTemperaturile foarte ridicate din week-end i-a afectat pe unii sătmăreni care au fost nevoiți să se prezinte la Urgențe. Potrivit celor spus de purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian, în cele trei zile caniculare de la sfârșitul acestei săptămâni, la Unitatea de Primiri Urgențe au ajuns șapte persoane care au suferit lipotimii cauzate de caniculă. Cea mai tânără victimă a valului de căldură a fost un adolescent în vârstă de 14 ani, iar cea mai vârstnică, un bărbat de 81 de ani.

 Tot în week-end, la Urgențe au mai ajuns și 11 sătmăreni, din care trei culeși de pe stradă, aflați în stare avansată de ebrietate, dar și de deshidratare, în timp ce alte șapte persoane au avut nevoie de îngrijirea medicilor după ce au fost bătuți sau au fost victimele unor accidente de circulație. Demn de remarcat este și faptul că, în aceeași perioadă, la UPU au ajuns și 12 sătmăreni înțepași de căpușe.

La finalul acestei săptămâni, la Urgențe au ajuns, în total, 565 de pacienți, în creștere cu aproximativ 25% față de week-end-urile obișnuite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.