Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Clipe groaznice pentru un câine. Salvat în ultima clipă dintr-o baltă de smoală (Imagini tulburătoare)

caine smoala Satu Mare (2)Un câine plin de smoală a fost salvat în ultima clipă de voluntarii de la Free Life.

În ultima perioadă, cei de la Asociația Free Life Satu Mare au avut parte, din nefericire, de câteva cazuri extreme de violență împotriva câinilor. Mesajele de ajutor au fost postate pe pagina de facebook a asociației de această dată  cu fotografiile tulburătoare ale unui câine plin de smoală. Nu se știe cu exactitate dacă patrupedul a ajuns acolo aruncat de o mână criminală sau a intrat singur în acea groapă plină de smoală.

Două zile ne-am chinuit cu bietul câine. A fost nevoie de anestezie pentru a-l curăța, mai ales având în vedere faptul că a fost acoperit complet cu smoală. Picioarele îi erau unite, smoala era și în gură, doar ochii erau deschiși. În continuare câinele are nevoie de tratament injectabil, poate și perfuzabil. Este stabil, dar trebuie monitorizat pentru a nu apărea fenomenele toxice”, a declarat pentru PortalSM, dr. Vlad Condurache.

Câinele a fost găsit într-o baltă de smoală topită în curtea unei firme, voluntarii de la Free Life chinuindu-se timp de două ore să scoată animalul din groapă.

Câinele a fost găsit în curtea unei firme. Aproximativ 2-3 ore trei voluntari s-au chinuit să-l scoată din smoală. A fost dus la dr. Vlad Condurache care a reușit să-l stabilizeze, l-a tuns până aproape de piele, curățându-i în primul rând locurile sensibile  ca să-și poată face nevoile. Acum trebuie urmat un tratament cu antibiotice și tot felul de unguente și avem nevoie de ajutor financiar”, a spus Carmen Frățilă.

A călcat singur într-o baltă mare de smoală înmuiată de căldura soarelui, de unde n-a mai putut ieşi. Am lucrat 3 bărbaţi timp de aproape 2 ore până l-am eliberat. Acum dr. Condurache şi echipa lui se ocupă de el şi în scurt timp va uita de toate necazurile lui”, a precizat unul din salvatorii câinelui.

Donațiile din partea sătmărenilor se pot face direct la cabinetul veterinar al doctorului Vlad Condurache sau Asociației Freelife, Alpha Bank Satu Mare, cont RO35 BUCU2131210632077RON, iar pentru euro: Cod SWIFT BUCUROBU, IBAN RO23BUCU2131213379089EUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.